Суп з полби
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом наваристого овочевого супчика з полби та грибами. Полба - крупа з підвищеним вмістом білка, яка добре засвоюється і насичує.
Докладніше, як приготувати суп з полби, я розповім нижче. За бажанням в суп можна додати картоплю. Замість шампіньйонів можна взяти будь-які інші гриби, особливо добре підійдуть білі. Такий суп відмінно підійде на перше в обід. Беріть мій рецепт на замітку!
- Polba - 80 грам
- Морква - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Кубик бульйонний з грибами - 1 штука
- Печериці - 150 грам
- Вода - 1, 5-2 L
- Сіль - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Полбу добре промийте, потім залийте окропом і залиште на 30 хвилин.

Налийте в каструлю воду, додайте полбу і бульйонний кубик. Доведіть до кипіння, зменшіть температуру до середньої і варіть суп 20 хвилин.

В цей час підготуйте зажарку. Натріть на крупній тертці моркву, а цибулю наріжте кубиками. Обсмажте їх на середньому вогні до золотистого кольору.

Кабачок наріжте кубиками, печериці пластинами.

Через 20 хвилин додайте овочі і зажарку в каструлю, варіть суп ще 15 хвилин. В кінці посоліть за смаком.

Суп з полби готовий, смачного!