Суп з козлятини
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати суп з козлятини, він смачний і ситний! Це м'ясо дуже специфічне, його треба попередньо замочувати. Зате потім від баранини не відрізниш! І навіщо платити більше?
Звичайно, суп з козлятини в домашніх умовах кожен день варити не станеш, але якщо раптом трапиться нагода й якимось дивом до вас в морозилку потрапить великий шматок свіжої козлятини, чому б і не приготувати ситний, ароматний і дуже смачний суп? Спробуйте, рекомендую!
- Коза - 1 кілограм (шматки на кістки)
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 2 штуки
- Зелень - 0.5 пучка
- Спеції - За смаком
- Оцет винний - 0.3 склянки
- Вино біле сухе - 500 мілілітрів
1. Коза сама по собі досить жорстка, ще й запах має специфічний. Тому важливо м'ясо обмити і добре заморозити, потім розморозити, знову помити і знову заморозити. Далі розморозимо, заллємо вином і оцтом, додамо спеції ... І нехай маринується приблизно 6 годин. Після цього м'ясо стане ніжніше, і вже можна готувати, що захочете. Я варю суп. В 3.5 літрову каструлю заливаємо воду, яку доводимо до кипіння. Потім поміщаємо козлятину в окріп і готуємо два години.
2. Тепер зробимо локшину. Збиваємо яйця зі спеціями до однорідності, а потім змішаємо з борошном, щоб вийшло однорідне гладке тісто. Розкачати його в тонкий пласт і наріжемо смужками.
3. Заморозимо тепер ці смужки - отримаємо локшину! Коли бульйон готовий, поміщаємо в нього цю локшину і на маленькому вогні тримаємо, постійно помішуючи, щоб локшина НЕ злиплися.
4. Відразу слідом за локшиною додамо нарізані перець і моркву. Можна їх попередньо обсмажити. Коли вже й овочі, і локшина будуть готові, додамо спеції і зелень, знімаємо з вогню суп.
5. Готово! Приємного вам апетиту!