Суп-пюре
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Шурпа-маш - смачний і ситний суп з махаємо і рисом на м'ясному бульйоні з туркменської кухні. Готується блюдо на баранині і виходить дуже ситним. Воно може бути і супом, і другою стравою.
Опис приготування:
Ділюся з вами рецептом, як приготувати"Шурпу-маш" . У цьому варіанті супу бульйон готується на м'ясі, попередньо обжаренном до рум'яної скоринки. Потім додаються рис, маш і томатна заправка з пасерувати овочів. Маш додає шурпі ситність. Ці боби містять в собі багато мінералів і вітамінів. Вони відмінно підходять до будь-якої дієти. Готуйте з задоволенням і користю!
- Баранина - 500 грам
- Відмінно - 100 грам
- Мал - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатне пюре - 100 мілілітрів (або свіжий помідор)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - 1 пучок (кінза або петрушка)
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода - 1, 5 L
Підготуйте необхідні інгредієнти. М'ясо наріжте на кубики, овочі помийте. Мал промийте в холодній воді до її прозорості, залийте чистою холодною водою на 40 хвилин.
М'ясо обсмажте на розігрітій олії до рум'яної скоринки. Перекладіть його в каструлю з товстим дном, додайте лавровий лист, залийте гарячою водою і варіть протягом 40 хвилин.
Мал і маш промийте в прохолодній воді, відкиньте на сито. Додайте в каструлю рис, доведіть до кипіння, додайте маш. Варіть близько 20 хвилин до м'якості маша.
Цибуля, морква очистіть, наріжте дрібними кубиками. Пасеруйте овочі на розігрітій олії до м'якості.
Додайте томатне пюре, доведіть до кипіння і готуйте протягом 2 хвилин.
Надішліть в каструлю, provara 5 хвилин.
Додайте томатне пюре, доведіть до кипіння і готуйте протягом 2 хвилин.
Надішліть в каструлю, provara 5 хвилин.
Подрібніть зелень, додайте в шурпу. Посоліть і поперчіть за смаком. Закрийте кришкою, provara 2 хвилини.
Подавайте шурпу-маш гарячої. Смачного!