Суфле агар
(покроковий рецепт з фото)
Легке, ніжне і низькокалорійне суфле на агарі багато їдять навіть під час дієти, оскільки агар сприяє схудненню. Взагалі агар-агар - це природний і дуже корисний замінник желатину.
Сьогодні в кулінарії агар-агар використовується дуже часто. Воно й не дивно, адже це відмінний природний замінник желатину. Агар-агар вважається корисним продуктом, а отриманий він шляхом екстрагування бурих і червоних водоростей Чорного моря. Десерти на основі агару застигають набагато швидше, ніж з додаванням желатину. Сьогодні я пропоную приготувати ніжне і повітряне суфле на агарі.
- Яйця - 2 штуки (потрібні білки)
- Цукор - 2 чайних ложок
- Чорна смородина - 20 грам (або готове пюре з неї)
- Вода - 100 грам
- Якщо - 1 чайних ложок
1. Для початку збийте білки в пишну піну, після чого приготуйте з смородини пюре і протріть його через сито. Тим часом залийте агар водою і поставте ємність на вогонь, додайте цукор, provara про 2 хвилин.
2. До білку додайте пюре зі смородини і проварений агар з цукром. Знову збийте міксером. Увага! Агар швидко схоплюється, тому вливайте його тонким струменем в білки і відразу ж збивайте.
3. Викладіть отриману масу в форму (я використовувала звичайну пластикову форму), рівномірно розподіліть її, дайте охолонути і тільки після цього відправте в холодильник мінімум на 3 годину.
4. Коли суфле застигне дістаємо форму і опускаємо на хвилину в гарячу воду. Потім акуратно дістаємо наше суфле на агарі, нарізаємо і подаємо до столу.