Рецепт Суфле агар фото

Суфле агар
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Рецепти для схуднення
Для дітей, На святковий стіл
Десерти

Легке, ніжне і низькокалорійне суфле на агарі багато їдять навіть під час дієти, оскільки агар сприяє схудненню. Взагалі агар-агар - це природний і дуже корисний замінник желатину.

Сьогодні в кулінарії агар-агар використовується дуже часто. Воно й не дивно, адже це відмінний природний замінник желатину. Агар-агар вважається корисним продуктом, а отриманий він шляхом екстрагування бурих і червоних водоростей Чорного моря. Десерти на основі агару застигають набагато швидше, ніж з додаванням желатину. Сьогодні я пропоную приготувати ніжне і повітряне суфле на агарі.

  • Яйця - 2 штуки (потрібні білки)
  • Цукор - 2 чайних ложок
  • Чорна смородина - 20 грам (або готове пюре з неї)
  • Вода - 100 грам
  • Якщо - 1 чайних ложок
суфле агар - фото крок 1
1. Для початку збийте білки в пишну піну, після чого приготуйте з смородини пюре і протріть його через сито. Тим часом залийте агар водою і поставте ємність на вогонь, додайте цукор, provara про 2 хвилин.
суфле агар - фото крок 2
2. До білку додайте пюре зі смородини і проварений агар з цукром. Знову збийте міксером. Увага! Агар швидко схоплюється, тому вливайте його тонким струменем в білки і відразу ж збивайте.
суфле агар - фото крок 3
3. Викладіть отриману масу в форму (я використовувала звичайну пластикову форму), рівномірно розподіліть її, дайте охолонути і тільки після цього відправте в холодильник мінімум на 3 годину.
суфле агар - фото крок 4
4. Коли суфле застигне дістаємо форму і опускаємо на хвилину в гарячу воду. Потім акуратно дістаємо наше суфле на агарі, нарізаємо і подаємо до столу.

Схожі рецепти