Солодкий пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Цей дивовижний пиріг з ягодами чорниці і хрусткою скоринкою пек в ранкової кави. Можна використовувати свіжі або заморожені ягоди. Записуйте, як приготувати солодкий пиріг з чорницею.
Пиріг готується на основі сколотин (знежирений молочний продукт), якщо не знайшли її, то в стакан молока додайте 1 столову ложку лимонного соку або оцту. Готовий пиріг можна їсти теплим, але не гарячим, а також його можна заморозити і розігріти в мікрохвильовій печі перед подачею.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор коричневий - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 3/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор білий - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Бавовна - 1 Склянка (або 1 стакан молока і 1 столову ложку оцту)
- Чорниця - 0, 5 склянки
1. У миску викладіть ¼ склянки борошна, додайте до неї 2 столові ложки вершкового масла і коричневий цукор, корицю.
2. Перемішайте всі інгредієнти і відставте їх в сторону.
3. В іншій мисці змішайте борошно, що залишилося, соду, розпушувач, сіль.
4. Ще в одну миску влийте сколотини (або її замінник), яйця, білий цукор, розтоплене вершкове масло, змішайте.
5. Влийте рідкі інгредієнти до борошняної суміші.
6. Перемішайте все вміст миски ложкою.
7. Змастіть форму для випічки маслом, викладіть в неї тісто і уткнемся заморожені ягоди чорниці.
8. Раніше підготовленої крихтою посипте випічку в формі.
9. Надішліть форму в розігрітий до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин.
10. Готовий пиріг остудіть трохи, потім наріжте шматочками і подавайте до столу.