Сніданок «крокуси»
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам цікаву закуску для святкового столу. Готується закуска "крокуси" дуже легко і недовго, та й продукти доступні. А як симпатично виглядають ці весняні квіти! ..
Як приготувати закуску "крокуси"? Я із задоволенням розповім вам! Знадобиться трохи терпіння, гарний настрій і найсвіжіші яйця, Зелена цибуля, листя салату. Також я додаю в начинку сир і часник, адже у крокусів повинна бути ніжно-жовта серединка всередині. Але з начинками можна експериментувати, тільки не додавайте дуже темні продукти, від цього квіти будуть здаватися похмурими і не ошатними. Хай щастить!
- Яйце - 5 штук (велике)
- Сир 9% - 100 грам
- Майонез - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Зелена цибуля, листя салату - За смаком
- Буряковий сік - 1 Склянка (свіжовичавлений)
1. Підготуйте необхідні продукти, приступимо!
Відваріть яйця круто. Остудіть, дуже обережно зніміть шкаралупу, щоб не пошкодити білок.
Відваріть яйця круто. Остудіть, дуже обережно зніміть шкаралупу, щоб не пошкодити білок.
2. Цілі варені яйця покладіть в глибоку тарілку, залийте буряковим соком, додайте трохи холодної кип'яченої води, щоб яйця були повністю покриті. Залиште на 5 хвилин.
3. Пофарбовані яйця дістаньте, паперовим рушником обережно промокніть. На кожному яйця зробіть хрестоподібний надріз приблизно до половини. Обережно, намагайтеся не пошкодити майбутні пелюстки крокусу.
4. Маленькою ложечкою (я кавовій це роблю) витягніть жовтки. З'єднайте їх з сиром, часником, сіллю і майонезом. Не варто додавати майонезу більше, інакше начинка буде рідкої і не втримається всередині яйця.
5. У вас повинна вийти однорідна жовта маса, не рідким!