«крокуси» з яєць
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хв.
Пропоную прикрасити пасхальний стіл ніжною квітковою композицією з крокусів! Їх приготувати досить просто, а смак сподобається всім любителя сиру. Дивіться рецепт!
Опис приготування:
На приготування такого пасхального прикраси у мене пішло не більше 30 хвилин, але якщо ви робите таке вперше, то не поспішайте, все робіть дуже обережно, яйця легко рвуться і пелюстки можуть не дуже красиво виглядати. Запасіться терпінням і все вийде! Але навіть якщо якийсь пелюстка надірвався, не турбуйтеся, коли серединка яйця заповниться жовтковим кремом, пелюстка до неї приклеїться і буде триматися. Прикрашайте зеленню готову страву, найкраще підійде зелена цибуля, він дуже схожий на справжні листочки крокусів. Зі святом!
- Яйце велике - 5 штук
- Сир 9% - 100 грам
- Часник - 1 зубчик
- Майонез - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком (зелена цибуля і листя салату)
- Сік буряковий свіжовичавлений - 1 Склянка
1. Підготуйте необхідні продукти, приступимо! Відваріть яйця круто. Остудіть, дуже обережно зніміть шкаралупу, щоб не пошкодити білок.
2. Цілі варені яйця покладіть в глибоку тарілку, залийте буряковим соком, додайте трохи холодної кип'яченої води, щоб яйця були повністю покриті. Залиште на 5 хвилин.
3. Пофарбовані яйця дістаньте, паперовим рушником обережно промокніть. На кожному яйця зробіть хрестоподібний надріз приблизно до половини. Обережно, намагайтеся не пошкодити майбутні пелюстки крокусу.
4. Маленькою ложечкою (я кавовій це роблю) витягніть жовтки. З'єднайте їх з сиром, часником, сіллю і майонезом. Не варто додавати майонезу більше, інакше начинка буде рідкої і не втримається всередині яйця.
5. У вас повинна вийде однорідна жовта маса, не рідким!
6. Наповніть кондитерський мішок жовткова масою, zavyazhite кінець, відріжте куточок, я завжди роблю невеликий отвір, мені так зручніше наповнювати. Візьміть в руки білок, дуже обережно введіть всередину яйця кондитерський пакет і наповніть яйця начинкою так, щоб його трохи"расперло" , це дасть ефект відкритих пелюсток. Дерев'яні шпажки відміряйте потрібної довжини, на ваш смак, і"надіньте" це Цибулеве перо.
7. Вставте стеблинки в головки квітів. Я поклала їх на ложки, щоб показати вам прочинені квіточки у всій красі.
8. На тарілочку покладіть листя салату, зверху квіточки, пір'я зеленої цибулі. Ось такий весняний букет вийшов!