Смузі з шовковицею
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку чудово втамує і голод і спрагу напій-десерт з шовковиці. За основу беруться жирні вершки, кефір, йогурт або натуральний сік. Дивіться, як приготувати смузі з шовковицею.
Для смузі бажано заздалегідь охолодити вершки (кефір, йогурт або сік), збити з шовковицею і відразу пити свіжоприготований. Такі напої не підлягають зберіганню в холодильнику. Корисний і густий, солодкий напій приготуйте для сніданку або полудня. Його без побоювання можна давати діткам.
- Шовковиця - 1 Склянка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Мед - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте шовковицю і охолоджені вершки. Мед використовуйте за бажанням.
Шовковицю добре промийте під проточною водою, дайте стекти вологи. Відріжте хвостики, перебираючи шовковицю, щоб не потрапила в напій зіпсовані ягідка.
Влийте охолоджені жирні вершки. Якщо шовковиця недостатньо солодка, додайте мед.
Блендером подрібніть і збийте масу до однорідного стану.
Готовий смузі перелийте в келих або високий стакан і подайте до столу, прикрасивши гілочкою м'яти. Приємного!