Смугастий рулет
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі бісквітний рулет в дуже оригінальному оформленні. Смачний, ніжний, він стане відмінним доповненням до чаю, кава, kompotu.
Приготувати такий цікавий рулет не дуже складно. Тісто тут звичайне, biskvitnoe. А крем кладіть будь на ваш смак. Це можуть бути також збиті вершки або згущене молоко з вершковим маслом. Рулет дуже смачний і симпатичний. Удачі в приготуванні!
- Куряче яйце - 4 штуки(3 штуки - в тісто, 1 штука - в вершках)
- Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
- Борошно пшеничне - 180 грам(120 грам - в тісто, 60 грам - в вершках)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 120 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Какао-порошок - 2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти для рулету.
У яєць відокремте білки від жовтків і збийте білки в круту піну.
Поступово всипте в білки 100 грам цукру, не перестаючи збивати.
Додайте жовтки.
Збийте білки з цукром і жовтками. Додайте розпушувач тесту. Поступово всипте просіяне борошно.
Лопаткою акуратно перемішайте всі інгредієнти для бісквітного тіста.
Розділити тісто на дві частини. В одну додайте какао-порошок і перемішайте. Папір для випічки розміром 30х30 см. Расчертите смужками шириною 1, 5-2 см. За допомогою кулінарного мішка з насадкою викладіть світлі смужки і коричневі.
Випікайте бісквітний корж в духовці при температурі 170-175 градусів 10-12 хвилин. Духовку заздалегідь розігрійте.
Поки печеться корж, приготуйте крем для рулету. У мисці змішайте 1 яйце, 100 грам цукру, 2 столові ложки борошна або кукурудзяного крохмалю. Додайте пару столових ложок молока і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
Каструлю з молоком поставте на плиту і доведіть молоко до кипіння.
У кипляче молоко викладіть суміш яйця, цукру і борошна. Постійно перемішуючи віночком, Довести крем zagusteniâ. Додайте ванільний цукор.
Накрийте крем харчовою плівкою і поставте в холод. Коли він охолоне, поступово введіть в крем м'яке вершкове масло і добре збийте.
Готовий бісквітний корж дістаньте з духовки і гарячим скрутіть разом з пергаментом. Коли він охолоне, розгорніть його, зніміть пергамент і викладіть на нього крем. Після знову згорніть і викладіть в харчову плівку. Надішліть в холод на дві години.
Охолоджений смугастий рулет дістаньте з холодильника і наріжте. Можна пити чай. Смачного!