Рецепт Смажене курча Джулії Чайлд фото

Смажене курча Джулії Чайлд
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ви дивилися фільм «Джулі і Джулія: готуємо щастя за рецептом »? Після його перегляду я тиждень не могла відійти і теж мріяла здійснити подібний подвиг, але поки зважилася тільки на приготування курочки.

Опис приготування:

Ароматна курочка по рецепту Джулії Чайлд виходить просто неймовірно смачною і соковитою. Такий курочки вистачить на велику сім'ю, і ваш вечеря зі звичайного буденного перетвориться на справжній святковий, навіть незважаючи на те, що це, наприклад, звичайне 17 грудня.

  • Курка - 1 штука(1, 7 кг)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Розмарин - 1/2 чайних ложки (сушений)
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Грецькі горіхи - За смаком (для подачі)
  • Бульйон - 1/2 склянки
смажене курча Джулії Чайлд - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячу тушку вибирайте приблизно 1, 5-2 кг. Тушку гарненько промийте та висушіть.
смажене курча Джулії Чайлд - фото крок 2
Підготуйте маринад. Видавіть сік лимона, додайте сіль, перець (краще використовувати мелений), подрібнений часник, розмарин. Все перемішайте.
смажене курча Джулії Чайлд - фото крок 3
Лук поріжте тонкими півкільцями і викладіть у форму для запікання, застеливши їм все дно.
смажене курча Джулії Чайлд - фото крок 4
Зверху покладіть курочку. Гарненько вмасируйте в неї підготовлений лимонний маринад. При необхідності ще трохи присолите.
смажене курча Джулії Чайлд - фото крок 5
Накрийте форму фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 1 час 15 хвилин. Потім фольгу зніміть, в форму влийте бульйон і поверніть в духовку ще на 20-30 хвилин, поки на поверхні курочки чи не з'явиться гарна золотава скоринка. Можна включити гриль.
смажене курча Джулії Чайлд - фото крок 6
Акуратно проколіть курочку ножем або шпажкою, якщо буде виділятися прозорий сік, значит курочка готова. При подачі прикрасьте її подрібненими волоськими горіхами.

Схожі рецепти