Смажене курча Джулії Чайлд
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ви дивилися фільм «Джулі і Джулія: готуємо щастя за рецептом »? Після його перегляду я тиждень не могла відійти і теж мріяла здійснити подібний подвиг, але поки зважилася тільки на приготування курочки.
Опис приготування:
Ароматна курочка по рецепту Джулії Чайлд виходить просто неймовірно смачною і соковитою. Такий курочки вистачить на велику сім'ю, і ваш вечеря зі звичайного буденного перетвориться на справжній святковий, навіть незважаючи на те, що це, наприклад, звичайне 17 грудня.
- Курка - 1 штука(1, 7 кг)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Лимон - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Розмарин - 1/2 чайних ложки (сушений)
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Грецькі горіхи - За смаком (для подачі)
- Бульйон - 1/2 склянки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячу тушку вибирайте приблизно 1, 5-2 кг. Тушку гарненько промийте та висушіть.
Підготуйте маринад. Видавіть сік лимона, додайте сіль, перець (краще використовувати мелений), подрібнений часник, розмарин. Все перемішайте.
Лук поріжте тонкими півкільцями і викладіть у форму для запікання, застеливши їм все дно.
Зверху покладіть курочку. Гарненько вмасируйте в неї підготовлений лимонний маринад. При необхідності ще трохи присолите.
Накрийте форму фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 1 час 15 хвилин. Потім фольгу зніміть, в форму влийте бульйон і поверніть в духовку ще на 20-30 хвилин, поки на поверхні курочки чи не з'явиться гарна золотава скоринка. Можна включити гриль.
Акуратно проколіть курочку ножем або шпажкою, якщо буде виділятися прозорий сік, значит курочка готова. При подачі прикрасьте її подрібненими волоськими горіхами.