Рецепт Смажена риба-меч фото

Смажена риба-меч
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Оригінальний, але простий рецепт дуже пікантною рибки-меч. Дивимося і запам'ятовуємо, як готувати смажену рибу-меч.

Опис приготування:

Риба-меч належить до сімейства акул. Але, якщо ви пробували м'ясо акули, ви знайдете, що риба-меч на неї зовсім не схожа. Як і інша морська риба, вона практично без кісток. У магазинах продаються і готові стейки, і цілі тушки свіжої риби. Для приготування смаженої риби-меч нам знадобиться стейк. Дуже важлива його товщина - 2-3 см.

  • Бальзамічний соус - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Риба меч - 400 грам
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сіль, перець - За смаком
смажена риба-меч - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
смажена риба-меч - фото крок 2
Розігріваємо сковороду з оливковою олією.
смажена риба-меч - фото крок 3
Смажимо стейк рибний на сильному вогні в порядку: 3 хвилини на кожній стороні, при цьому солимо і перчимо (сумішшю перців). І потім ще по 2 хвилини до готовності, вогонь не зменшуємо.
смажена риба-меч - фото крок 4
Поріжте лимончик.
смажена риба-меч - фото крок 5
Коли в останній раз перевернули рибу, змащуємо сковорідку вершковим маслом.
Готову смажену рибу-меч подаємо без гарніру, з лимоном і бальзамічним соусом.
Смачного!

Схожі рецепти