Смачні млинці без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю готувати млинці, сам процес мене заспокоює, а результат завжди радує. Що може бути краще млинчиків на сніданок? Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати смачні млинці без яєць.
Так, так, ви не помилилися, саме без яєць! думали, що таке неможливо? Мій рецепт доведе вам, що це не тільки можливо, але і дуже смачно. Готую млинці на основі молока, але, якщо хочете зовсім вегетаріанський варіант, то його можна замінити на кип'ячену воду. Такі млинці виходять дуже тоненькими.
- Борошно пшеничне - 390 грам
- Молоко - 1 літр
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Соняшникова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
- Сир - 350 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Ваніль - За смаком
- Peretertaâ полуниця - За смаком
1. Борошно просійте відразу в миску, сюди ж додайте цукровий пісок, сіль і соду, перемішайте.
2. Половину молока влийте в миску до борошна, а другу половину перелийте в каструлю і відправте на вогонь, доведіть його практично до кипіння (але ні в якому разі не кип'ятіть).
3. Влийте до борошна соняшникова олія і перемішайте віночком. Тим часом молоко вже нагрілося, вливайте його поступово і кожен раз перемішайте.
4. Тісто виходить не зовсім на млинці, тому процідіть його через дрібне сито в іншу ємність, потім влийте близько 100 мілілітрів води (тут регулюйте необхідну консистенцію), гарненько перемішайте.
5. Вершкове масло розтопіть і остудіть, після чого влийте його в миску до тесту, додайте трохи рослинного масла. Відставте тісто в сторону на 20-30 хвилин.
6. Сковороду змажте рослинним маслом і розігрійте. Далі робимо так: вливаєте ополоник тесту, а потім зі сковороди переливає його назад в миску, таким чином млинці вийдуть дуже тонкими. Випікайте на кожній стороні близько 30-45 секунд. Кожен млинець змащуйте розтопленим вершковим маслом.
7. Сир викладаєте в миску і розминаєте виделкою, додаєте сметану, за смаком цукор, ваніль і перемішайте.
8. На млинець викладаєте сирну начинку і звертаєте рулетом, поливаєте перетертої полуницею і подаєте до столу зі свіжою м'ятою.