Смачні млинці без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Я дуже люблю готувати млинці, сам процес мене заспокоює, а результат завжди радує. Що може бути краще млинчиків на сніданок? Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати смачні млинці без яєць.
Опис приготування:
Так, так, ви не помилилися, саме без яєць! думали, що таке неможливо? Мій рецепт доведе вам, що це не тільки можливо, але і дуже смачно. Готую млинці на основі молока, але, якщо хочете зовсім вегетаріанський варіант, то його можна замінити на кип'ячену воду. Такі млинці виходять дуже тоненькими.
- Борошно пшеничне - 390 грам
- Молоко - 1 літр
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Соняшникова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
- Сир - 350 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Ваніль - За смаком
- Peretertaâ полуниця - За смаком
1. Борошно просійте відразу в миску, сюди ж додайте цукровий пісок, сіль і соду, перемішайте.
2. Половину молока влийте в миску до борошна, а другу половину перелийте в каструлю і відправте на вогонь, доведіть його практично до кипіння (але ні в якому разі не кип'ятіть).
3. Влийте до борошна соняшникова олія і перемішайте віночком. Тим часом молоко вже нагрілося, вливайте його поступово і кожен раз перемішайте.
4. Тісто виходить не зовсім на млинці, тому процідіть його через дрібне сито в іншу ємність, потім влийте близько 100 мілілітрів води (тут регулюйте необхідну консистенцію), гарненько перемішайте.
5. Вершкове масло розтопіть і остудіть, після чого влийте його в миску до тесту, додайте трохи рослинного масла. Відставте тісто в сторону на 20-30 хвилин.
6. Сковороду змажте рослинним маслом і розігрійте. Далі робимо так: вливаєте ополоник тесту, а потім зі сковороди переливає його назад в миску, таким чином млинці вийдуть дуже тонкими. Випікайте на кожній стороні близько 30-45 секунд. Кожен млинець змащуйте розтопленим вершковим маслом.
7. Сир викладаєте в миску і розминаєте виделкою, додаєте сметану, за смаком цукор, ваніль і перемішайте.
8. На млинець викладаєте сирну начинку і звертаєте рулетом, поливаєте перетертої полуницею і подаєте до столу зі свіжою м'ятою.