Рецепт Сливове варення фото

Сливове варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Слива
Для дітей, Літні, На сніданок
Заготовки, Варення

Таке сливове варення вариться кілька днів і вистоюється близько 10 годин кожен раз. Готувати його можна з кісточкою, а можна без. Варення за цим рецептом готується з кісточкою.

За цим рецептом сливове варення готується у вигляді мармеладних часточок. З кісточками або без - вирішувати вам, але принцип приготування буде трохи відрізнятися. Якщо любите густе варення - робіть сироп більш насиченим (збільште кількість цукру в два рази).

  • Слива - 6 склянок
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 4 склянки
сливове варення - фото крок 1
1. Готувати сливове варення за цим рецептом потрібно в декілька заходів. Це робиться для того, щоб варення зберегло максимальну кількість вітамінів.
сливове варення - фото крок 2
2. Перед Бланшіровка слив їх потрібно проколоти виделкою або зубочистками.
сливове варення - фото крок 3
3. Заливаємо сливу холодною водою і доводимо до кипіння. Після цього зливаємо отриману воду, додаємо цукор і варимо сироп: доводимо до кипіння, проварюємо хвилину і вимикаємо вогонь.
сливове варення - фото крок 4
4. Заливаємо сливи сиропом і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, проварюємо на дуже слабкому вогні і знімаємо з вогню. Даємо відстоятися близько 12 годин. На наступний день повторюємо процедуру. І так 3 рази.
сливове варення - фото крок 5
5. Зазвичай варення доводять до кипіння, поки з'являться бульбашки, після чого знімається піна і варення знімається з вогню.
сливове варення - фото крок 6
6. Завдяки таким принципом варіння сливове варення вийде як мармеладні часточки. Заливається варення в стерилізовані банки і настоюється.

Схожі рецепти