Сливове варення

Сливове варення
Кількість порцій: 20 Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Таке сливове варення вариться кілька днів і вистоюється близько 10 годин кожен раз. Готувати його можна з кісточкою, а можна без. Варення за цим рецептом готується з кісточкою.

опис приготування:

За цим рецептом сливове варення готується у вигляді мармеладних часточок. З кісточками або без — вирішувати вам, але принцип приготування буде трохи відрізнятися. Якщо любите густе варення — робіть сироп більш насиченим (збільште кількість цукру в два рази).

  • Слива— 6  склянок
  • цукор— 1  кілограм
  • вода— 4  склянки
сливове варення - фото крок 1 1. Готувати сливове варення за цим рецептом потрібно в декілька заходів. Це робиться для того, щоб варення зберегло максимальну кількість вітамінів.

сливове варення - фото крок 2 2. Перед Бланшіровка слив їх потрібно проколоти виделкою або зубочистками.

сливове варення - фото крок 3 3. Заливаємо сливу холодною водою і доводимо до кипіння. Після цього зливаємо отриману воду, додаємо цукор і варимо сироп: доводимо до кипіння, проварюємо хвилину і вимикаємо вогонь.

сливове варення - фото крок 4 4. Заливаємо сливи сиропом і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, проварюємо на дуже слабкому вогні і знімаємо з вогню. Даємо відстоятися близько 12 годин. На наступний день повторюємо процедуру. І так 3 рази.

сливове варення - фото крок 5 5. Зазвичай варення доводять до кипіння, поки з'являться бульбашки, після чого знімається піна і варення знімається з вогню.

сливове варення - фото крок 6 6. Завдяки таким принципом варіння сливове варення вийде як мармеладні часточки. Заливається варення в стерилізовані банки і настоюється. Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Сливове варення без кісточок

Сливове варення без кісточок

Смачне сливове варення без кісточок готується кілька днів за таким же принципом, як і інше варення: доводиться до кипіння і знімається з вогню. Якщо зробити густий сироп, то вийде джем. опис приготування: Слива — дуже корисний плід, який вважається дієтичним (з 100 гр продукту припадає лише 30...

читати далі
Сливове варення часточками

Сливове варення часточками

Я люблю сливу за те, що з неї можна зробити масу всяких смачних заготовок на зиму. Починаючи від пікантних гострих соусів, закінчуючи смачними десертами, такими як варення часточками. опис приготування: Хочете приготувати не просто варення, а справжній десерт, щоб насолоджуватися кожною ложечк...

читати далі
Сливове варення на швидку руку

Сливове варення на швидку руку

Як зварити сливове варення на швидку руку, щоб воно вийшло смачним? За цим рецептом варення готують всього в 3 заходу по 10 хвилин з інтервалом 30 хвилин. опис приготування: Цей корисний фрукт радує своїм дивовижним смаком і невеликою кислинкою. Якщо ви не любите надто нудотне варення, то готу...

читати далі
Сливове варення на зиму

Сливове варення на зиму

Це варення користується популярністю, оскільки його можна не тільки використовувати як доповнення до чаю, але також у вигляді начинки для випічки. Чим більше цукру і довше час варіння — тим воно густіше. опис приготування: Чудове варення виходить за цим рецептом дуже смачним. Зливи можна брати...

читати далі
Сливове варення з какао

Сливове варення з какао

Практично кожна господиня готує сливове варення. Є один незвичайний рецепт, результат якого здивує навіть примхливих ласунів — сливове варення з какао. опис приготування: Незвичайне сливове варення з какао і арахісом готується протягом 2 годин. Спочатку потрібно перетворити сливу в пюре, після...

читати далі