Сливове варення
(покроковий рецепт з фото)
Таке сливове варення вариться кілька днів і вистоюється близько 10 годин кожен раз. Готувати його можна з кісточкою, а можна без. Варення за цим рецептом готується з кісточкою.
За цим рецептом сливове варення готується у вигляді мармеладних часточок. З кісточками або без - вирішувати вам, але принцип приготування буде трохи відрізнятися. Якщо любите густе варення - робіть сироп більш насиченим (збільште кількість цукру в два рази).
- Слива - 6 склянок
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 4 склянки

1. Готувати сливове варення за цим рецептом потрібно в декілька заходів. Це робиться для того, щоб варення зберегло максимальну кількість вітамінів.

2. Перед Бланшіровка слив їх потрібно проколоти виделкою або зубочистками.

3. Заливаємо сливу холодною водою і доводимо до кипіння. Після цього зливаємо отриману воду, додаємо цукор і варимо сироп: доводимо до кипіння, проварюємо хвилину і вимикаємо вогонь.

4. Заливаємо сливи сиропом і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, проварюємо на дуже слабкому вогні і знімаємо з вогню. Даємо відстоятися близько 12 годин. На наступний день повторюємо процедуру. І так 3 рази.

5. Зазвичай варення доводять до кипіння, поки з'являться бульбашки, після чого знімається піна і варення знімається з вогню.

6. Завдяки таким принципом варіння сливове варення вийде як мармеладні часточки. Заливається варення в стерилізовані банки і настоюється.