Рецепт Сироп з фініків фото

Сироп з фініків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти , Фінік
Рецепти для схуднення
Для дітей
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сухофрукти можуть стати відмінною основою для дивного сиропу. Звучить заманливо? Пропоную на замітку рецепт приготування сиропу з фініків, смачною добавки до морозива або домашнім коктейлів.

Опис приготування:

Традиційні домашні сиропи готують зазвичай з фруктів або ягід. Цей варіант відрізняється своїм неймовірним смаком і досить густою консистенцією. Від продаються в магазинах його відрізняє те, що приготований він з натуральних інгредієнтів, без додавання консервантів.

В даному рецепті зібрані всі практичні рекомендації про те, як зробити сироп з фініків на своїй кухні.

  • Фініки без кісточки - 800 грам
  • Вода - 1-1.5 L
сироп з фініків - фото крок 1
1. Сухофрукти краще злегка промити під проточною водою і як слід обсушити. Надіслати в каструлю або сотейник, попередньо налив туди 1 літр води. Довести до кипіння, а потім прибрати вогонь до мінімуму. Вариться сироп з фініків в домашніх умовах близько 2 годин. Весь цей час в каструльці повинна бути вода, злегка покриває фініки. У процесі можна додавати воду, якщо вона википатиме. Так як сухофрукти самі по собі досить солодкі, додатково використовувати цукор необов'язково.
сироп з фініків - фото крок 2
2. Коли фініки стали досить м'якими сироп можна зняти з вогню і остудити. Потім перелити сироп, процідивши через чисту марлю.
сироп з фініків - фото крок 3
3. Фініки, які залишилися в марлі, можуть віддати ще досить багато соку, так що марлю потрібно як слід вижати, застосовуючи досить багато сил. Сухофрукти, до речі, можна використовувати для випічки.
сироп з фініків - фото крок 4
4. Як приготувати сироп з фініків правильної консистенції? Protsediv, його потрібно перелити в невелику ємність і відправити на вогонь. Варити близько 15-25 хвилин, періодично помішуючи, на слабкому вогні.
сироп з фініків - фото крок 5
5. Після того, як сироп Уваров, його можна зняти і добре остудити. Остиглий сироп буде досить густий, проте досить його трохи підігріти на водяній бані і він знову стане рідким. Такий сироп ідеально підійде для млинців і морозива.

Схожі рецепти