Сирно-чорничний крем
(покроковий рецепт з фото)
Такий сирно-чорничний крем підійде для будь-якого торта і може бути звичайним ласощами (якщо приготувати десерт у вигляді Панакота). Сир краще брати середньої жирності і крупнозернистий.
Швидкий і дуже смачний крем, який можна готувати на основі різних ягід. Перед початком приготування сир потрібно перетерти через марлю або сито, після чого збити з цукром, ягодами і желатином. Надішліть сирно-чорничний крем в холодильник на годину, після чого можна використовувати його за призначенням.
- Сир - 500 грам
- Чорниця - 0, 5 склянки
- Желатин - 10 грам
- Цукор - 150 грам
1. Приголомшливий і дуже смачний крем, який найчастіше готують для бісквітних або холодних тортів. Замість чорниці можна брати будь-яку ягоду (краще яскравого кольору, щоб надати крему гарний естетичний вигляд). Відправляємо чорницю в ємність і починаємо збивати, підсипаючи поступово цукор.
2. Перетираємо сир через сито або марлю. Я зазвичай беру домашній сир - він зернистий і крупніше або іноді роблю сама.
3. Поступово додаємо ягоду до сиру. Зазвичай на 500 гр сиру йде 0, 5 склянки чорниці, але якщо ви любите гарний насичений колір крему - можете покласти склянку ягід.
4. Поки збивається крем потрібно замочити чайну ложку желатину в гарячій воді і дати йому набрякнути. Поступово вливаємо желатин і продовжуємо збивати. Після цього сирно-чорничний крем потрібно відправити в холодильник до повного застигання. Зазвичай на це йде менше години.