Сирний сир з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні на полицях магазинів можна побачити різноманітність молочних продуктів, в тому числі і сири. Смачніший і корисніший домашнього сиру не існує. Спробуйте, як приготувати сирний сир з сиру.
Робиться такий сир досить просто, і для нього не потрібні спеціальні пристосування. Сир варто вибирати крупнозернистий, не сухий. Краще, якщо це буде домашній сир. Також для сиру потрібно ще домашнє молоко, олія, сіль і сода. Сир виходить щільним і дуже смачним. Готовий продукт можна використовувати для бутербродів, а також для приготування інших страв (запіканок, піци, салатів, перших і других страв).
- Молоко домашнє - 0, 5 L
- Сир крупнозернистий домашній - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
1. Перекладаємо сир в каструлю і ложкою розминаємо його. В окрему каструлю наливаємо молоко і доводимо його до кипіння, після чого заливаємо їм розім'ятий сир. Відправляємо каструлю на вогонь і варимо на маленькому вогні після закипання 15 хвилин.
2. Після закінчення часу друшляк застилає марлею, складеної у два шари, і переливаємо в нього вміст каструлі. Чекаємо, щоб пішла вся зайва рідина. Піднімаємо марлю за краї і віджимаємо сирну масу.
3. Масу перекладаємо в каструлю назад і відправляємо на вогонь, кладемо сіль і соду, шматочок вершкового масла і перемішуємо. Варимо отриману масу 2-5 хвилин, весь час помішувати. Потім прибираємо з вогню і залишаємо при кімнатній температурі.
4. Остигнула до кімнатної температури масу перекладаємо в миску, яку попередньо змащуємо трохи соняшниковою олією без запаху. Відправляємо на 2-3 години в холодильник. Готовий сир нарізаємо шматочками і використовуємо за потребою.