Сирний пиріг з крабовими паличками
(покроковий рецепт з фото)
Закусочні пироги - це чудова ідея як для свята, так і для щоденного меню або пікніка на природі. Листкове тісто в цьому плані виручає завжди, та й з начинкою можна експериментувати.
Хочу поділитися з вами нескладним варіантом, як приготувати сирний пиріг з крабовими паличками. Він хороший тим, що подавати до столу його можна не тільки теплим, але і повністю остиглим. Багато, до речі, віддають перевагу саме останній варіант. У начинку можете додати також зелень, трохи часнику або спецій за смаком. Для пікантності підійде гірчиця, якусь родзинку додадуть горіхи. Висновок один: потрібно точно спробувати!
- Листкове тісто - 1/2 кілограма
- Крабові палички - 400 грам
- Сир - 200 грам
- Яйце - 1 штука(+ 1 жовток)
- Крем - 1-2 Ст. Ложок (або майонез)
- Сіль і спеції - За смаком (перець, гірчичний, зелень)
- Насіння кунжуту - 1 Чайна ложка
1. Насамперед потрібно розморозити тісто. Духовку дозволите і розігрійте до 180 градусів.
2. Крабові палички наріжте невеликими кубиками, сир натріть на тертці.
3. З'єднайте в глибокій мисочці крабові палички, сир, яйце. Додайте майонез (сметану), гірчицю, спеції, зелень. Ретельно перемішайте.
4. Розкачайте пласт тіста і викладіть начинку в центр, залишивши вільними краю.
5. Зробіть ось такі надрізи і загортати рулет, чергуючи стрічки праворуч і ліворуч.
6. Кінець робочого столу палиці. Викладіть рулет на деко, застелене пергаментом.
7. Змастіть його збитим жовтком і присипте кунжутом. Надішліть деко в духовку.
8. Запікайте сирний пиріг з крабовими паличками до рум'яності близько 35-45 хвилин.
Смачного!
Смачного!