Сирний десерт з бананом
(покроковий рецепт з фото)
Поважаю сир як продукт. Він практично настільки ж універсальний, наскільки і хліб. У чистому вигляді сир нейтральний, але страви з нього куди яскравіше! дивіться, як приготувати сирний десерт з бананом.
Сиркові десерти вже самі по собі викликають довіру, оскільки завжди приємно насолоджуватися тим, що одночасно і смачно, і корисно. Погодьтеся, рідко можна зустріти людей, яким не підходять кисломолочні продукти. А вже якщо в десерті є ще і фрукти, то такий десерт треба записувати і не забувати готувати!
- Сир - 500 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Банани - 3 штуки
- Крем - 150 грам
- Цукор - 200 грам
- Желатин - 40 грам
- Ванілін - 1 штука
- Шоколад - За смаком
Висипаємо желатин в залізну мисочку. Заливаємо холодним молоком і ставимо набухати. Потім ставимо на тихий вогонь і нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення.
Поки желатин остигає, кладемо в блендер сир, цукор і ванілін. Збиваємо все. Доповідаємо сметану і збиваємо до крему. Заливаємо остиглий желатин і збиваємо все разом.
Беремо форму для випічки. Наливаємо в неї частину желейною сирної маси. Викладаємо зверху кружечки бананів. Наступним шаром знову наливаємо желе. Так робимо кілька разів, поки не закінчиться маса.
Накриваємо желе плівкою або пакетом і відправляємо в холодильник на півдня. Щоб повністю застигнути, желе знадобиться чимало часу. Через 8 годин можна витягувати. Опускаємо низ форми в теплу воду на 7 секунд. Різко перевертаємо желе на блюдо.
Трьом на тертці шоколад. Я взяла для цього молочний. Посипаємо зверху крихтою. Відрізаємо шматочок. Ось, як наш сирно-банановий десерт виглядає в розрізі!