Сирники традиційні
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва не просто смачне - дивовижне! Не починайте його готувати, якщо поруч крутяться домашні, інакше сирники будуть зникати прямо з тарілки, не встигнете ви оком моргнути! А готувати їх нескладно
1. Виделкою або міксером збиваємо сир, яйця, по дрібці солі і цукру, ванілін (якщо хочете), манку і крохмаль до однорідної маси.
2. Мокрими руками формуємо невеликі кульки (не більше, ніж поміщається в столову ложку). Злегка сплющуємо їх на долонях. Обсмажуємо на пісному маслі до рум'яної скоринки. Використовуйте широку лопатку, і тоді сирники будуть слухняно перевертатися. І ще один секрет - масло має бути сильно розігрітим, коли ви покладете в нього першу партію сирників.
3. На цьому можна зупинитися - сирники готові. Їх можна подавати по 2-3 штучки на порцію з ложечкою сметани. Смакота!
4. Проте деякі господині йдуть далі - вони складають сирники в каструлю, розводять сметану водою до рідкого стану, заливають сирники і кип'ятять їх на повільному вогні 5-7 хвилин. Спробуйте обидва варіанти - все одно буде дуже смачно!
- Сир домашній - 500 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 120-150 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 За смаком (якщо любите)
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок (для смаження)
2. Мокрими руками формуємо невеликі кульки (не більше, ніж поміщається в столову ложку). Злегка сплющуємо їх на долонях. Обсмажуємо на пісному маслі до рум'яної скоринки. Використовуйте широку лопатку, і тоді сирники будуть слухняно перевертатися. І ще один секрет - масло має бути сильно розігрітим, коли ви покладете в нього першу партію сирників.
3. На цьому можна зупинитися - сирники готові. Їх можна подавати по 2-3 штучки на порцію з ложечкою сметани. Смакота!
4. Проте деякі господині йдуть далі - вони складають сирники в каструлю, розводять сметану водою до рідкого стану, заливають сирники і кип'ятять їх на повільному вогні 5-7 хвилин. Спробуйте обидва варіанти - все одно буде дуже смачно!