Сирні кульки в маслі
(покроковий рецепт з фото)
Сирні кульки дуже сподобаються дітям, та й дорослі навряд чи відмовляться від рум'яних і смачних кульок-пончиків. Вони відмінно підійдуть до вечірнього чаю, а готуються кульки дуже просто, легко і швидко.
У цьому рецепті я розповім, як приготувати сирні кульки в маслі. Багато хто з вас напевно їли їх в дитинстві, пам'ятайте? У моїх дітей вони уже точно асоціюються з дитинством. Приготувати ці смачні кульки-пончики не важко, Адже готуються вони дуже легко і швидко. Не вірите? А ви спробуйте!
- Сир - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 1-2 чайних ложок
- Рослинна олія - 0, 5 L (для смаження)
В першу чергу налийте олію в невелику високу каструльку і поставте розігріватися. На моїй плиті перемикач на 9 поділів, я смажу кульки на 5.5.
Розтираємо сир з яйцями і цукром.
В отриману масу додаємо борошно і соду.
І ретельно перемішуємо. Тісто виходить дуже м'яким і липким.
У блюдце або маленьку мисочку наливаємо трохи олії, їм будемо змащувати руки. Застеляємо дошку харчовою плівкою і формуємо невеликі кульки діаметром приблизно 2 см. Для наочності поряд викладений волоський горіх.
Кидаємо кульки в добре розігріту олію і обсмажуємо до красивого рум'яного кольору. При смаженні кульки збільшуються в обсязі! Готові кульки викладаємо на сито або на паперові серветки.
Остигнули кульки можна посипати цукровою пудрою, хоча вони і так виходять солодкими. Але з пудрою нарядно.
І насолоджуємося смачними сирними кульками!