Сирне тісто без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Сирне тісто без дріжджів використовується для різної випічки. Воно підійде для солодкої випічки, а також для пирогів і пиріжків з м'ясною або овочевий начинкою. Також його можна заготовлювати про запас.
Опис приготування:
Якщо вам цікаво, як приготувати сирне тісто без дріжджів, то просто прочитайте цей рецепт. Він буде як не можна до речі, якщо ви любите балувати своїх рідних і близьких смачною і ароматною домашньою випічкою.
А зберігати тісто можна досить довго в морозильнику.
- Сир - 250 грам
- Вершкове масло (маргарин) - 100 грам
- Крем - 20 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Вершкове масло розтопіть до рідкого стану або ж доведіть до кімнатної температури. Сир пересипте в скляну ємність з високими бортиками. Надішліть до нього масло.
Додайте одне сире куряче яйце і столову ложку сметани. Бажано, щоб вона була жирною, особливо, якщо ви використовуєте сир з низьким вмістом жиру.
Борошно просійте і додайте до неї інші сипучі інгредієнти, а саме сіль, цукор і соду. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до повної однорідності.
Замісити гладке і однорідне тісто, потім загорніть його в шматок харчової плівки і дайте відпочити близько 30 хвилин. Тоді тісто буде відмінно розкочуватися і не порветься.