Сирне тісто без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Сирне тісто без дріжджів використовується для різної випічки. Воно підійде для солодкої випічки, а також для пирогів і пиріжків з м'ясною або овочевий начинкою. Також його можна заготовлювати про запас.
Якщо вам цікаво, як приготувати сирне тісто без дріжджів, то просто прочитайте цей рецепт. Він буде як не можна до речі, якщо ви любите балувати своїх рідних і близьких смачною і ароматною домашньою випічкою.
А зберігати тісто можна досить довго в морозильнику.
- Сир - 250 грам
- Вершкове масло (маргарин) - 100 грам
- Крем - 20 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Вершкове масло розтопіть до рідкого стану або ж доведіть до кімнатної температури. Сир пересипте в скляну ємність з високими бортиками. Надішліть до нього масло.
Додайте одне сире куряче яйце і столову ложку сметани. Бажано, щоб вона була жирною, особливо, якщо ви використовуєте сир з низьким вмістом жиру.
Борошно просійте і додайте до неї інші сипучі інгредієнти, а саме сіль, цукор і соду. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до повної однорідності.
Замісити гладке і однорідне тісто, потім загорніть його в шматок харчової плівки і дайте відпочити близько 30 хвилин. Тоді тісто буде відмінно розкочуватися і не порветься.