Сирне суфле з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Любіть легкі і апетитні десерти? Пропоную досить простий рецепт сирного суфле з ягодами, яке можна подавати з будь-якими топінгами або ягідними сиропами.
Це досить класичний рецепт сирного суфле з ягодами, який можна взяти на замітку навіть зайнятим господаркам. Простий і дуже смачний десерт стане родзинкою не тільки в щоденному, але і в святковому меню. За смаком можна регулювати кількість цукру, цедри лимона і ягід.
- Сир - 500 грам
- Rikotta - 250 грам (можна інший сирний сир)
- Яйце - 4 штуки
- Крохмаль - 30 грам
- Цукор - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Ягоди - За смаком
1. Вимити лимон, обсушити і натерти цедру. В рецепт приготування сирного суфле з ягодами можна використовувати також апельсин, наприклад.
2. Відокремити білки від жовтків. В окремій мисочці збити з дрібкою солі білки до щільних піків.
3. В окремій мисочці з'єднати сир, Рікотту і жовтки. Збивати міксером на середній швидкості до однорідності. Додати за смаком цукор (можна в цей простий рецепт сирного суфле з ягодами додати ванільний цукор або щіпку кориці для аромату). Викласти подрібнену цедру, додати крохмаль, знову збити. Міксер відкласти, з'єднати сирну масу з білками і акуратно перемішати.
4. Форму для випічки застелити пергаментом. Ягоди вимити, обсушити і викласти на дно. Якщо ягоди великі, можна розрізати половинками. Кисленькі ягоди можна трохи підсолодити.
5. Зверху викласти сирну масу рівним шаром. Надіслати форму в розігріту духовку і випікати сирне суфле з ягодами в домашніх умовах до готовності. Перед подачею трохи остудити, можна прикрасити свіжими ягодами, полити сиропом, або прикрасити м'ятою, наприклад.