Сирна запіканка з пісочним тістом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі дуже вдалий рецепт, як приготувати сирну запіканку з пісочним тістом. Досвідчені кулінари його ще називають "штрейзелем" . Обов'язково спробуйте, це дуже смачно!
Штрейзель спочатку - це борошнисто-масляні солодкі крихти. Сирна запіканка з з пісочним тістом спрощено - це пиріг посипаний крихтою з тіста. Після випічки тісто так і залишається рухомим, пісочним, але не сирим. Виходить дуже оригінальна випічка.
- Сир 9% - 500 грам
- Цукор - 200 грам
- Борошно пшеничне - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 70 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Манна крупа - 5 Ст. Ложок

У широку миску помістіть сир.

Додайте цукор і два яйця. За допомогою вилки змішайте компоненти в єдину масу. З'єднавшись разом (цукор і сир), сир пустить сироватку і маса швидко стане рідкою. Це нам і потрібно.

У масу додайте манну крупу. Знову перемішайте.

Викладіть масу в форму для запікання. У мене форма силіконова, і я її не змащую. Якщо у вас будь-яка інша - добре змастіть краю, щоб запіканка", не пристала" .

У миску всипте 100 г. Борошна. Додайте 70 г. Вершкового масла і 2-3 ст. Ложки цукру. Руками змішайте борошно з цукром і маслом.

Отримаємо ось таку крихту.

Сиру запіканку посипте отриманої крихтою рівномірно. Нічого утрамбовувати або поливати не треба. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Випікаємо в духовці 30-40 хвилин.

Приємного вам чаювання і смачних кулінарних шедеврів.