Сирна запіканка з насінням льону
(покроковий рецепт з фото)
Сирна запіканка, приготована в духовці, дуже смачна і корисна. Як наповнювачі можна використовувати горіхи, насіння або сухофрукти. Подавати найкраще з ягодами або фруктами.
Цього разу я зробила запіканку з насінням льна.Виглядіт це досить симпатично, та й для здоров'я корисно. Дуже рекомендую спробувати цей рецепт.
- Сир - 800 грам
- Куряче яйце - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Кисле молоко - 150 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 щіпка
- Насіння льону - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипання цукор і вбиваємо яйця. Додаємо сіль і ванільний цукор.
Все збиваємо вінчиком до появи піни.
Викладаємо в миску сир.
Насипаємо борошно.
Далі наливаємо кисле молоко. Якщо сир сухий, знадобиться 150 мл. Якщо сир віджатий слабо, додаємо 50-100 мл. Кислого молока.
Насипаємо в сирне тісто насіння льону і все добре перемішуємо.
Висипаємо тісто в силіконову форму і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 180-190 градусів приблизно 35 хвилин.
Гарячу запіканку залишаємо у формі хвилин на 10, потім перекладаємо на блюдо.
Гарячу запіканку залишаємо у формі хвилин на 10, потім перекладаємо на блюдо.
Сирна запіканка готова, посипаємо її цукровою пудрою і розрізаємо на шматочки. Подаємо з ягодами. Смачного.