Швидкий шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт прижився в моїй родині давно. Тортик виходить смачним, а часу вимагає мінімум. Поки печеться корж, готується крем і збирається торт. Чекати довго не потрібно. Дивіться мій рецепт!
На мою рецептом шоколадний крем виходить дуже ніжним і солодким. Коли ріжете торт, він навіть трохи випливає. Якщо ви хочете, щоб крем тримав краще форму, додайте вершкове масло, коли крем буде готовий. Пам'ятайте про просочення коржів, завдяки їй тортик буде соковитим! хай щастить!
- Цукор - 2 склянки (стакан в крем, стакан в тісто)
- Яйце - 3 штуки (яйце в крем, два яйця в тісто)
- Кефір жирний - 1 Склянка (або крем)
- Какао порошок - 6 Ст. Ложок(3 ст.Л в вершках, 3 ст.Л в тісто)
- Борошно - 2 склянки(3 ст.Л в вершках, в тісто 1, 5 склянки)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Молоко - 2 склянки (в вершках)
Підготуйте відразу продукти для коржа і крему. Приступимо!
Змішайте віночком два яйця зі склянкою цукру і склянкою кефіру (сметани).
Всипте півтори склянки борошна, 3 ст.Л какао порошку, розпушувач. Віночком з'єднайте продукти.
Тісто має бути однорідним, без грудочок.
Змастіть форму мультиварки. Перелийте в неї тісто і встановіть чашу в машинку. Режим - "випічка", час - 50 хвилин.
Тепер займемося кремом. З'єднайте в сотейнику яйце, склянка цукру, 3 ст.Л борошна і 3 ст.Л какао порошку.
Вливайте маленькими порціями тепле молоко, віночком з'єднувати інгредієнти до отримання однорідної маси.
Доведіть крем до кипіння, постійно помішуючи. Ви відчуєте, як крем починає густіти, знімайте з вогню. Крем готовий. Можна додати шматочок вершкового масла, тоді він буде більш поживним і сильніше застигне.
Готовий бісквіт остудіть.
Розріжте його на дві частини. Обов'язково просочіть бісквіт! чим? На ваш розсуд: можна використовувати сиропи від консервованих фруктів, варення, цукровий сироп з алкоголем. Змастіть перший корж кремом.
Накрийте другим просоченим коржем. Змастіть торт з усіх боків кремом. Прикрасьте на свій смак. У мене били волоські горіхи і столова ложка кокосової стружки, ними я і прикрасила тортик. Надішліть торт на 15-30 хвилин в холодильник. Готово!