Швидкий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт дуже смачного закусочного пирога з грибами. Його можна подати до обіду на додаток до бульйону або супу, він стане відмінним перекусом або ситним вечерею.
Мій варіант, як приготувати швидкий пиріг з грибами на кефірі, дуже простий. Тісто готується за лічені хвилини. Не потрібно чекати, як це зазвичай робимо з дріжджовим, поки це тісто зійде, що ще більше спрощує і прискорює процес приготування пирога. В якості начинки можна використовувати все, що завгодно: м'ясо, гриби, овочі, фрукти. Мені дуже подобається пиріг з грибами, саме його я і пропоную вам приготувати.
- Кефір - 300 грам
- Олія соняшникова - 25 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 4 склянки
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Печериці - 300 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Печериці порізати тонкими пластинами, але не відділить ніжку від капелюшки. Обсмажте гриби в рослинній олії до золотистого кольору, не забудьте їх посолити.
Поки смажаться гриби, приготуйте тісто. Змішайте кефір, яйце, розпушувач для тіста і сіль.
Введіть невеликими порціями борошно.
Замісити м'яке, досить еластичне тісто.
Розкачайте тісто, залишивши приблизно п'яту частину для сіточки (товщиною приблизно 2 см.), і викладіть у форму для запікання, сформувавши невисокі бортики.
Рівним шаром викладіть на тісто обсмажені печериці.
Час, що залишився тісто тонко розкачати і порізати на смужки. Зробіть з цих смужок сіточку на пирозі, змастіть її збитим яйцем. Надішліть пиріг в розігріту духовку на 25 хвилин.
Ароматний грибний пиріг готовий. Смачного!