Швидкий бісквіт простий
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, чого б приготувати до чаю, тоді я вам підказую: швидкий бісквіт простий! З нього можна і шарлотку зробити, і тортик смачний, та й сам по собі бісквіт солодкий і апетитний!
Є кілька важливих, але простих правил, які допоможуть вам приготувати швидкий бісквіт простий. По-перше - пропорції, їх варто дотримуватися. Зазначені інгредієнти розраховані на форму діаметром 20 см. По-друге, духовка повинна бути гарною і не пропускати тепло, інакше бісквіт осяде. По-третє, коли ви замішує бісквітне тісто, дуже акуратно варто змішувати білки, жовтки і борошно: якщо тісто втратить в обсязі на даному етапі, бісквіт вийде плоским і зовсім невоздушним.
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 120 грам
- Цукор - 100 грам
Підготуйте інгредієнти, а духовку поставте нагріватися до 190 градусів.
Борошно просійте. Belk відділ Желтков.
Борошно просійте. Belk відділ Желтков.
Додайте в жовтки дві третини цукру, що відміряли, збийте міксером в густий жовтуватий крем. Збивайте хвилини 2-3, може, більше.
Білки збийте в міцну піну так, щоб можна було нахилити миску або тарілку, а вони не капали і не сповзали взагалі.
Потім додайте в білки цукор, що залишився і знову збийте.
Потім лопаткою або ложкою акуратно підмішування жовтки до білків. Замішуйте плавними рухами від країв до центру і потім піднімаючи лопатку вгору. Не треба замішувати більше половини хвилини, а то маса осяде, а цього не можна допустити.
Додайте точно так само акуратно борошно, просіяне в масу, вимішують теж не більше 30 секунд.
Форму для випікання змастіть маслом рослинним і посипте злегка борошном.
Ложкою рівномірно викладіть тісто.
Надішліть його в розігріту духовку на півгодини.
Ложкою рівномірно викладіть тісто.
Надішліть його в розігріту духовку на півгодини.
Готовий бісквіт підрум'янився, у нього могла утворитися "гірка", тоді просто переверніть його на решітку і дайте охолонути, гірка піде сама собою.
Якщо ви правильно все зробили, бісквіт виходить повітряним, як губка, якщо на нього натиснути, він відновлює форму.
Подавати бісквіт можете з варенням або згущеним молоком. Приємного чаювання!
Подавати бісквіт можете з варенням або згущеним молоком. Приємного чаювання!