Шоколадний пиріг з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати шоколадний пиріг з кабачками? можливо, ви здивуєтеся, але дуже просто. Дотримуючись докладної покрокової інструкції, вам вдасться приготувати смачний пиріг з таким овочем як кабачок.
Рецепт надзвичайно простий. Всі знайомі дуже здивуються, почувши, що в складі десерту є кабачок, але смаку його не відчують. Пиріг можна готувати в мультиварці або в духовці, він вийде однаково смачним. Обов'язково варто спробувати приготувати такий десерт, навіть просто з цікавості.
- Кабачки - 1 штука
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Шоколад темний - 100 грам (плитка)
- Вершки - 50 мілілітрів (жирні)
- Ваніль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
1. Спершу беремо і готуємо всі необхідні нам інгредієнти.
2. Кабачок ретельно промиваємо під проточною водою і очищаємо від шкірки.
3. Натираємо овоч на крупній тертці.
4. Вичавлюємо з кабачка сік і прибираємо його, нам потрібна тільки м'якоть.
5. У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор, все перемішуємо.
6. Додаємо кефір і рослинне масло.
7. Перемішуємо суміш.
8. У мисці змішуємо борошно, соду, ваніль, какао і розпушувач.
9. Суміш з сухих інгредієнтів всипаємо до яєчно-кефірної суміші.
10. Вимішуємо віночком тісто.
11. Додаємо кабачок.
12. Ретельно перемішуємо.
13. Форму для випікання змащуємо маслом, виливаємо в неї отримане тісто.
14. Відправляємо пиріг в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку приблизно на одну годину.
15. Виймаємо пиріг, залишаємо його остигати.
16. Перед подачею можна змастити пиріг глазур'ю, але можна подавати, як є. Смачного!