Пиріг з кабачками і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
У сезон кабачків дуже хочеться використовувати даний овоч по максимуму, тому пропоную дізнатися, як приготувати пиріг з кабачками і зеленню, - ситне, смачне і одночасно просте блюдо.
Мінімум інгредієнтів і легкість приготування в поєднанні перетворюються в дуже смачний річний пиріг з кабачками. Такий пиріг можна їсти хоч кожен день! Перший шар тіста по структурі дуже нагадує пісочне тісто, а заливка зверху служить другим шаром тіста. Ви можете додати трохи баклажанів або більше зелені в начинку - так пиріг стане тільки смачніше. В заливку за бажанням можна додати трохи майонезу - він зробить її більш ситної і калорійної.
- Яйце - 4 штуки(3 яйця в тісто, 1 яйце в заливку)
- Біла пшеничне борошно - 260 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Варений рис - 100 грам
- Твердий сир - 100 грам (по 50 г в заливку і начинку)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кабачки (невеликі) - 4 штуки
- Крем 20% - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
1. Приготуйте тісто: яйця збийте до пишної піни, додайте рослинне масло, не перестаючи збивати. Додайте просіяне борошно і розпушувач.
2. Вимісити тісто спочатку лопаткою, а потім вручну. Накрийте тісто плівкою і залиште для відпочинку. Очистіть кабачки і наріжте шматочками.
3. Додайте подрібнені пір'я часнику, петрушку або кріп - будь-яку зелень. Відварений рис, заправлений вершковим маслом, змішайте з тертим твердим сиром. Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть в неї відпочиле тісто.
4. Руками розкачайте тісто по дну форми так, щоб утворилися невеликі бортики. Викладіть начинку з кабачків, потім - рисову суміш. Приготуйте заливку: збийте яйце до дуже пишної білої піни.
5. Не перестаючи збивати, додайте сметану, сіль і борошно. Ще трохи збийте. Вилийте заливку на пиріг і посипте тертим сиром. Випікайте пиріг 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!