Рецепт Пиріг з кабачками і зеленню фото

Пиріг з кабачками і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Молочні продукти , Яйця , Крупи , Кабачок , Мал
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок , Літні
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У сезон кабачків дуже хочеться використовувати даний овоч по максимуму, тому пропоную дізнатися, як приготувати пиріг з кабачками і зеленню, - ситне, смачне і одночасно просте блюдо.

Опис приготування:

Мінімум інгредієнтів і легкість приготування в поєднанні перетворюються в дуже смачний річний пиріг з кабачками. Такий пиріг можна їсти хоч кожен день! Перший шар тіста по структурі дуже нагадує пісочне тісто, а заливка зверху служить другим шаром тіста. Ви можете додати трохи баклажанів або більше зелені в начинку - так пиріг стане тільки смачніше. В заливку за бажанням можна додати трохи майонезу - він зробить її більш ситної і калорійної.

  • Яйце - 4 штуки(3 яйця в тісто, 1 яйце в заливку)
  • Біла пшеничне борошно - 260 грам
  • Рослинна олія - 30 грам
  • Варений рис - 100 грам
  • Твердий сир - 100 грам (по 50 г в заливку і начинку)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Кабачки (невеликі) - 4 штуки
  • Крем 20% - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Зелень - 1 пучок
пиріг з кабачками і зеленню - фото крок 1
1. Приготуйте тісто: яйця збийте до пишної піни, додайте рослинне масло, не перестаючи збивати. Додайте просіяне борошно і розпушувач.
пиріг з кабачками і зеленню - фото крок 2
2. Вимісити тісто спочатку лопаткою, а потім вручну. Накрийте тісто плівкою і залиште для відпочинку. Очистіть кабачки і наріжте шматочками.
пиріг з кабачками і зеленню - фото крок 3
3. Додайте подрібнені пір'я часнику, петрушку або кріп - будь-яку зелень. Відварений рис, заправлений вершковим маслом, змішайте з тертим твердим сиром. Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть в неї відпочиле тісто.
пиріг з кабачками і зеленню - фото крок 4
4. Руками розкачайте тісто по дну форми так, щоб утворилися невеликі бортики. Викладіть начинку з кабачків, потім - рисову суміш. Приготуйте заливку: збийте яйце до дуже пишної білої піни.
пиріг з кабачками і зеленню - фото крок 5
5. Не перестаючи збивати, додайте сметану, сіль і борошно. Ще трохи збийте. Вилийте заливку на пиріг і посипте тертим сиром. Випікайте пиріг 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!

Схожі рецепти