Шоколадний чізкейк в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Смачний сирний десерт з шоколадом. Рецепт простий, ви легко зможете приготувати його будинку. Чізкейк на основі м'якого жирного сиру, вершків і темного какао. Виходить дуже смачно!
Для чізкейку вибираємо жирний сир. За консистенцією він повинен бути трохи щільніше, ніж м'який крем-сир. У такий сир масло не додаємо, досить вершків. Якщо ви взяли сухий сир і низької жирності, необхідно буде додати 100 грам вершкового масла в сирну масу.
- Сир - 800 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Какао-порошок - 50-60 грам (темний)
- Вершки - 100 мілілітрів (або крем)
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 50-60 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 1-2 Ст. Ложок
- Печиво пісочне - 120 грам

Підготуємо інгредієнти.

Готуємо шоколадну глазур. У каструлю насипаємо какао-порошок і 0, 5 склянки цукру.

Додаємо молоко і масло. Ставимо на малий вогонь і безперервно помішуючи, розігріваємо до повного розчинення всіх інгредієнтів. Консистенція глазурі повинна бути однорідною.

Печиво перемелює в крихту. Додаємо жовток і 2 ст. Ложки вершків. Якщо у вас печиво не шоколадне, додайте ще ложку какао-порошку. Все перемішуємо.

Крихітку викладаємо в силіконову форму, розподіляємо по дну і притискаємо.

Готуємо сирну масу. У миску кладемо сир і додаємо яйця. Один жовток пішов для першого шару, тому в сир додаємо 3 яйця і білок, що залишився.

Насипаємо цукор, що залишився і трохи борошна.

Далі, додаємо чверть приготовленої шоколадної глазурі і вершки. Все перемішуємо блендером до однорідної консистенції.

Сирну масу пересипаємо в форму на шоколадну крихту. Відправляємо в духовку на 45-50 хвилин. Запікаємо спочатку при температурі 180 градусів, потім, знижуємо температуру до 160-170.

Випічку охолоджуємо і перекладаємо з форми на блюдо.

Поливаємо чізкейк шоколадною глазур'ю.

Домашній шоколадний чізкейк готовий. Смачного!