Шоколадне тістечко «Янчи»
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне угорське тістечко є прошарок з шоколадного коржа з начинкою з 3-ох видів збитих вершків: традиційних, шоколадних і фруктових. Готується тістечко зовсім просто.
Рецепт традиційний, але іноді можна трохи відступити від нього. Наприклад, якщо ви не любите шоколад, то просто приберіть з рецептури какао і шоколад. Вийде звичайний, НЕ шоколадний корж і 2 виду вершків.
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 120 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Какао-порошок - 40 грам
- Шоколад темний - 100 грам
- Вершки жирні - 430 грам(33-35%)
- Джем чорничний - 3 Ст. Ложки

1. Відокремте білки і жовтки.

2. Білки збийте в тугу піну з дрібкою солі.

3. Збийте масло 30 г цукрової пудри і жовтками.

4. Додайте какао-порошок.

5. Потім - борошно. Все ретельно перемішайте.

6. У кілька прийомів акуратно введіть збиті білки. Перемішайте.

7. Форму застеліть папером для випічки, змастіть маслом. Викладіть тісто шаром 2 см і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин.

8. Корж остудіть і розріжте вздовж на 2 частини.

9. Сливки збийте з 40 г цукрової пудри до жорстких піків.

10. В 1/3 збитих вершків додайте розтоплений шоколад. Збийте.

11. Від решти маси вершків 1/3 змішайте з джемом.

12. На корж рівним шаром викладіть білі вершки. Трохи залиште для прикраси.

13. Потім - фруктові вершки.

14. Другий корж розріжте на квадрати і викладіть на шар вершків. Так легше буде розрізати на порції.

15. Прикрасьте зверху, чергуючи білі і шоколадні вершки. Наріжте і подайте до столу.
Смачного!
Смачного!