«шарлотка» з яблуками і глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
У яблучний сезон хочеться піч з яблуками якомога більше різних пирогів, згодні? Я хочу запропонувати вам на замітку дуже класний рецепт, який любителям фруктів точно припаде до смаку.
Покажу, як приготувати "шарлотку" з яблуками і глазур'ю. Насичено яблучний пиріг з ароматом кориці здатний підкорити і дорослих, і дітей. Якщо ви як раз в пошуку незвичайної, але нескладної випічки, запам'ятовуйте рецепт!
- Яблуко - 4-5 штук(+ 3 зверху)
- Яйце - 6 штук
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Вершки - 1/2 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
1
Духовку дозволите і розігрійте до 180 градусів. Жароміцних форму змажте маслом або застеліть пергаментом.
2
Очистіть і наріжте кубиками яблука. Викладіть їх в форму рівним шаром.
3
Яйця з цукром і ванільним екстрактом збийте до пишності. Додайте борошно і розпушувач. Влийте тісто в форму і відправте в духовку.
4
Запікайте пиріг близько 45-60 хвилин до рум'яності.
5
Яблука для прикраси "шарлотки" наріжте тоненькими пластинками. Опустіть в киплячу воду на 30 секунд і відразу перекладіть в мисочку з водою і льодом. Після обсушити як слід на паперовому рушнику.
6
Викладіть яблучка на готову "шарлотку" .
7
Вершки з цукровою пудрою і корицею прогрійте трохи, щоб пудра розчинилася. Трохи остудіть і вилийте глазур на пиріг.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!