Шаньги без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Şanьgi - це дивовижно смачні відкриті пиріжки з картопляною начинкою. В даному рецепті шаньги готуються без використання дріжджів. Випічка виходить м'якою, ситної і ароматною. Рекомендую!
Приготуємо шаньги без дріжджів в домашніх умовах. Відваріть картоплю до готовності і змішайте з вершковим маслом і яйцем - це буде начинка. З інших інгредієнтів замісіть тісто. Сформуйте з тіста коржі з бортиками, в центр викладіть картопляну начинку, а зверху змастіть сметаною. Випікайте шаньги в духовці 15 хвилин. Хай щастить!
- Кефір - 400 мілілітрів
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 10 грам
- Сода - 5 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Картопля - 6 штук
- Вершкове масло - 30 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 100 грам
Картопля промийте і очистіть, потім відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності. Злийте воду з картоплі, додайте вершкове масло і яйце. Ретельно перемішайте.
Змішайте кефір з сіллю, додайте 30 грам розтопленого вершкового масла. Перемішайте.
Засипте борошно і соду. Замісити тісто.
Залиште тісто в теплому місці на 30 хвилин.
Розділіть тісто на ковбаски, кожну розрізати на частини і розкачайте в коржі.
Зробіть на коржиках невеликі бортики. Перекладіть коржі на деко, змащений маслом. У центр кожної кладемо картопляну начинку, зверху змастіть сметаною. Випікайте в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Смачного!