Щука в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Щука, приготована на пару - дуже корисне і здорове блюдо. Рецепт підійде як для прихильників правильного харчування, так і для дитячого меню.
Набір овочів можна підібрати на свій смак. Я пропоную приготувати щуку в пароварці з картоплею та морквою. Блюдо вийшло не тільки корисне і дієтичне, але і дуже смачне! рекомендую!
- Щука - 400 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сік лимонний - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Рибу якщо необхідно очистіть, видаліть нутрощі, відріжте голову, хвіст і плавники. Промийте і наріжте щуку стейками, шириною 1, 5-2 см.
Потім кожен шматочок розділіть на 2 частини, видаливши хребет і по можливості всі великі кісточки.
Картопля очистіть і наріжте невеликими кубиками. Моркву наріжте кружальцями, потім кожен кружок ще на 2-4 частини.
Додайте до овочів сіль, олія, перемішайте і викладіть в контейнер для приготування на пару. Встановіть контейнер поверх каструлі з киплячою водою, закрийте кришкою і готуйте 20 хвилин.
Тим часом щуку полийте соком лимона, посипте сіллю, перцем і залиште маринуватися. Як тільки овочі будуть майже готові, поверх викладіть шматочки риби і готуйте все разом ще 15 хвилин.
Щука в пароварці готова. Подавайте її разом з овочами.
Смачного!