Щука в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Їжа в горщиках завжди стає смачнішою і апетитно, чем та, яка приготовлена звичайним способом. У горщиках можна готувати не тільки м'ясо, але і рибу, наприклад, "щуку по-селянськи" .
Опис приготування:
Щука в горщику - це дуже простий рецепт, який можна легко повторити слідуючи покроковим рекомендаціям. Наповнення горщиків може бути на ваш розсуд, підбирайте інгредієнти на свій смак.
- Щука - 800 грам
- Картопля - 4-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершки - 8 Ст. Ложок (високої жирності або сметана)
- Сіль - 8 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Сухі італійські трави - 4 грами
- Вода - 120-160 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Очистіть рибу від луски, шкури і кісток. Наріжте невеликими шматочками.
Картопля поріжте кружечками, викладіть на дно горщиків.
Додайте в горщики по столовій ложці сметани або вершків.
Поріжте моркву, додайте в горщики.
Викладіть кружечками цибулю.
На цибулю викладіть філе щуки, приправити сіллю, поперчіть, влийте приблизно по 30-40 мілілітрів води.
Викладіть по одній столовій ложці жирних вершків.
Зверху присипте італійськими сухими травами.
Зверху викладіть тертий сир, накрийте кришками. Запікайте в духовці при температурі 150-180 градусів протягом 1 годину.
Щука, томління в горщику, вийшла надзвичайно гарна. Подайте до риби свіжий кріп, він відмінно доповнить загальну смакову гаму. Смачного!