Рецепт Щука копчена фото

Щука копчена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Прям як у фільмі"Іван Васильович змінює професію" - щука з царського столу. Вашій увазі рецепт приготування щуки копченої.

Опис приготування:

Найкраще, звичайно ж, готувати щуку свіжу, інакше втрачається весь шарм риби. Для приготування щуки копченої я зазвичай не використовую багато спецій, щоб була можливість насолодитися смаком риби як такої. Подавати щучку можна з овочами або зеленню. Прекрасно підходить до горілки. Дивимося рецепт.

  • Щука - 3-4 штук
  • Сіль - За смаком
щука копчена - фото крок 1
Щуку промили, чистити від луски не потрібно.
щука копчена - фото крок 2
Рибу випатрати обов'язково.
щука копчена - фото крок 3
З 1 кг риби потрібно 3 ст.Л. Солі. Натираємо сіллю проти луски. Настоюватися риба повинна добу. Потім викладаємо щуку в коптильню на решітку. Коптим час, можна, можливо 45 хвилин, залежить від розміру риби, на середньому вогні.
щука копчена - фото крок 4
Відкриваємо коптильню - риба повинна бути яскраво коричневої, золотистої, може навіть помаранчевої.
Даємо охолонути і можна подавати. Смачного!

Схожі рецепти