Щука копчена
(покроковий рецепт з фото)
Прям як у фільмі "іван Васильович змінює професію" - щука з царського столу. Вашій увазі рецепт приготування щуки копченої.
Найкраще, звичайно ж, готувати щуку свіжу, інакше втрачається весь шарм риби. Для приготування щуки копченої я зазвичай не використовую багато спецій, щоб була можливість насолодитися смаком риби як такої. Подавати щучку можна з овочами або зеленню. Прекрасно підходить до горілки. Дивимося рецепт.
- Щука - 3-4 штук
- Сіль - За смаком

Щуку промили, чистити від луски не потрібно.

Рибу випатрати обов'язково.

З 1 кг риби потрібно 3 ст.Л. Солі. Натираємо сіллю проти луски. Настоюватися риба повинна добу. Потім викладаємо щуку в коптильню на решітку. Коптим час, можна, можливо 45 хвилин, залежить від розміру риби, на середньому вогні.

Відкриваємо коптильню - риба повинна бути яскраво коричневої, золотистої, може навіть помаранчевої.
Даємо охолонути і можна подавати. Смачного!
Даємо охолонути і можна подавати. Смачного!