Щука копчена
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Прям як у фільмі"Іван Васильович змінює професію" - щука з царського столу. Вашій увазі рецепт приготування щуки копченої.
Опис приготування:
Найкраще, звичайно ж, готувати щуку свіжу, інакше втрачається весь шарм риби. Для приготування щуки копченої я зазвичай не використовую багато спецій, щоб була можливість насолодитися смаком риби як такої. Подавати щучку можна з овочами або зеленню. Прекрасно підходить до горілки. Дивимося рецепт.
- Щука - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
Щуку промили, чистити від луски не потрібно.
Рибу випатрати обов'язково.
З 1 кг риби потрібно 3 ст.Л. Солі. Натираємо сіллю проти луски. Настоюватися риба повинна добу. Потім викладаємо щуку в коптильню на решітку. Коптим час, можна, можливо 45 хвилин, залежить від розміру риби, на середньому вогні.
Відкриваємо коптильню - риба повинна бути яскраво коричневої, золотистої, може навіть помаранчевої.
Даємо охолонути і можна подавати. Смачного!
Даємо охолонути і можна подавати. Смачного!