Щи пісні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хто ще не знає, то щі - це традиційний російський суп з капусти (свіжої або квашеної). Справжнім щі потрібен час, щоб суп настоявся гарненько. Розповім, як приготувати борщ пісні.
Цей смачний і ситний суп готується не складніше гречаного або курячого. Зірка страви - це капуста. Тут можна використовувати квашену або свіжу. Щи можна варити на м'ясному бульйоні (курячі, свинячий, яловичий) або на овочевому (вода). Суп подають гарячим, але перед цим йому потрібен час, щоб настоятися.
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Гарбуз - 300 грам
- Картопля - 200 грам
- Кабачки - 200 грам
- Цибуля - 60 грам
- Морква - 150 грам
- Стебло селери - 150 грам
- Чилі - 1 штука
1. Очистіть цибулю і наріжте його кубиком, наріжте невеликими шматочками селера, а перець чилі наріжте тонкими кружечками. У каструлю налийте олію і розігрійте його, викладіть овочі і обсмажте їх 3-5 хвилин.
2. Очистіть моркву і натріть її на крупній тертці, додайте в каструлю до інших овочів.
3. Нашинкуйтекапусту і викладіть її через 5-6 хвилин в каструлю.
4. Кабачок очистіть від шкірки і наріжте кубиками, додайте до інших овочів.
5. Очищений гарбуз наріжте такими ж шматочками, як і кабачки, додайте в каструлю.
6. Очистіть картоплю і наріжте її кубиками, додайте картоплю після гарбуза.
7. Перемішайте овочі і залийте їх водою або овочевим бульйоном до самого верху каструлі.
8. Надішліть каструлю на вогонь, варіть після закипання на слабкому вогні близько 40-60 хвилин, перевірте м'якість овочів.
9. За смаком посоліть щі. Вимикайте, накрийте кришкою, дайте щам настоятися близько 1 годину. Подавайте їх з зеленою цибулею і чилі.