Салат з селерою стеблових
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Рецепти для схуднення
Мій чоловік зовсім не переносить смак селери. Ні в свіжому, ні в приготованому вигляді. А я ось з ним не згодна і з задоволенням роблю страви з цим овочем. Тільки з'їдаю все сама.
Особливо я була рада тому, коли дізналася, як приготувати салат з селерою стеблових і яблуком. Ці інгредієнти поєднуються ідеально! Вийшов легкий фруктовий салатик, яким можна ідеально перекусити на полуденок або підкріпитися на сніданок. Блюдо підійде вегетаріанцям і тим, хто сидить на дієті.
- Яблуко червоне - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Селера - 2 штуки
- Ріпчасту цибулю червоний - 1 штука
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Волоський горіх - 0, 5 склянки
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Шпинат свіжий - 4 склянки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Яблука промийте. Наріжте їх невеликими шматочками і покладіть в салатницю. Зверху вичавіть сік з цілого лимона.
У салатницю додайте нарізану горіх, нарізану селеру і цибулю, а також родзинки.
В баночці змішайте сік з апельсина, олія, натріть цедру, додайте сіль і перець. Добре перемішайте заправку, закривши баночку кришкою.
У салат додайте заправку. Перемішайте.
Для подачі промийте і нарвіть шпинат.
Салат можна подавати відразу ж, але краще залишити його на півгодини в холодильнику, щоб він просочився. Приємною дегустації!