Салат з помідорами і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 20 хв.
Якщо ви готували курочку і у вас залишилося пару шматочків, то можна її використовувати для приготування інших страв (наприклад, салатів і закусок). Розповім, як приготувати салат з помідорів з куркою.
Опис приготування:
Курку можна посмажити або відварити перед приготуванням салату, також можна використовувати вже готову. У мене, наприклад, куряче філе лежало в холодильнику з учорашнього дня. Краще використовувати соковиті томати, які зможуть віддати свій сік і зробити курку соковитою.
- Куряча грудка - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Маслини - 80 грам
- Селера - 3 штуки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Горіхи - 30 грам
- Вишневий оцет - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль і перець - За смаком
1. Куряча грудка в мене була обсмажена заздалегідь, нарізав її тонкими брусочками.
2. Зелену цибулю і селеру мою, потім обсушую і нарізаю дрібно. Помідори мою, роблю на них хрестоподібні надрізи і обдати окропом, потім знімаю шкірку і нарізаю м'якоть невеликими шматочками. Маслини використовую без кісточок, нарізаю їх кільцями. Горіхи подрібнюю качалкою (повинна вийти велика крихта).
3. Всі інгредієнти укладаю в салатник. Для заправки: в миску кладу оливкова олія, вишневий оцет, подрібнений часник, сіль і перець, перемішую.
4. Заправляю салат приготовленим соусом і перемішую.
5. Салатик виходить легкий і ароматний, такий відмінно згодиться для легкого перекусу.