Салат з квасолею і оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Салати з оселедцем частіше готують з додаванням картоплі. Замініть картопля білою квасолею і звичний салат знайде новий смак!
Маринована цибуля в такому салаті можна замінити на підсмажений. Для заправки можна використовувати масло, яким була залита оселедець.
- Квасоля біла - 1 банку (консервована)
- Оселедець солоний - 1 штука (краще шматочками в олії)
- Буряк печена - 1 штука (невелика)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Гірчиця зернова - 1 Ст. Ложка
- Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 1/2 пучка (цибуля і петрушка)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Лук тонко наріжте, присипте цукром і полийте лимонним соком. Трохи пам'ятаєте і залиште маринуватися на 15 хвилин.
Консервовану квасолю ретельно злийте від рідини і викладіть в салатник. Печений буряк очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками. Додайте в салатник.
Лук відцідити від маринаду і викладіть в салатник. Додайте шматочки оселедця, нарізавши їх приблизно з квасолину. Змішайте гірчицю з бальзамічним оцтом, додайте рослинне масло, перемішайте і заправте салат.
Готовий салат посипати подрібненою зеленню петрушки і зеленою цибулею. Смачного!