Салат з грибами і курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
У цьому салаті цілком гармонійно поєднуються злегка обсмажені гриби і куряче м'ясо. Гриби обсмажуються досить швидко, тому на приготування часу піде трохи. Ситне блюдо на обід або вечерю.
Поєднання грибів і курки в кулінарії використовується дуже часто, адже воно одне з найбільш вдалих. Додаючи ті чи інші овочі до цих двох основних інгредієнтів, експериментуючи з заправками, ми отримуємо різні смачні страви. Я розповім вам, як приготувати салат з грибами і курячою грудкою досить швидко і без особливого клопоту. І майонез в цьому салаті доречний, він об'єднує всі складові салату в одне ціле.
- Куряча грудка копчена - 1 штука(1 філе)
- Печериці - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1-01, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Огірок солоний - 1-2 штук (або маринований)
- Маслини - 10-12 штук
Печериці почистимо, помиємо і наріжемо. Мілко не нарізаємо, адже інші компоненти салату ми теж не будемо нарізати дуже дрібно.
На дуже гарячій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо гриби і нарізану цибулю.
Посолити і поперчити за смаком. Обсмажуємо до улюбленої вами ступеня. У мене гриби трохи подрумянились і цибулю став м'яким.
Нарізаємо огірки кубиками.
Копчену курячу грудку теж нарізаємо кубиками. Додамо остиглі або теплі гриби.
Маслини розрізаємо на 4 частини.
Ось все інгредієнти для нашого салату і підготовлені.
Додаємо майонез і перемішуємо. Салат можна подавати теплим або холодним.
Подаємо в одному салатнику або кожному їдцю окремо, красиво прикрасивши.