Салат з червонокачанної капустою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто готую зі звичайної білокачанної капусти або пекінської, а ось інші види використовую не так вже й часто. Виправлю несправедливість рецептом, як приготувати салат з червонокачанної капустою.
Салат простий, але вартий уваги. Такий салат наситить, але у вас залишиться приємне відчуття легкості в шлунку. У рецепті використовую мигдаль, який можна замінити іншими видами горіхів, наприклад, волоськими або пекан. Салат подаю відразу після приготування.
- Сушена смородина - 1/3 склянки
- Бальзамічний оцет - 3 Ст. Ложки
- Капуста червонокачанна - 0, 5 штуки
- Тунець - 340 грам
- Шалот - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Мигдаль - 0, 5 склянки (подрібнений)
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1
Викладіть сушену смородину в миску. У сотейнику або в мікрохвильовій печі нагрійте оцет, але не кип'ятіть, потім залийте ним смородину і залиште на 15 хвилин.
2
Вимийте капусту і наріжте дрібно. Наріжте тонко панчетту і цибулю-шалот.
3
Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть панчетту, обсмажуйте 5 хвилин, потім викладіть цибулю.
4
У миску викладіть капусту, смородину, панчетта і цибулю, перемішайте.
5
Зробіть заправку з оцту, в котором замачивали смородину, з утворився від смаження жиру, солі і чорного меленого перцю, перемішайте.
6
Заправте салат соусом і знову перемішайте, залиште на 10 хвилин, а при подачі прикрасьте обсмаженою мигдалем і дрібно нарубаної петрушкою.