Рецепт Салат з червонокачанної капустою фото

Салат з червонокачанної капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Капуста, Горіхи, Цибуля, Мигдаль, Бекон, Червона капуста
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, Літні
Салати

Дуже часто готую зі звичайної білокачанної капусти або пекінської, а ось інші види використовую не так вже й часто. Виправлю несправедливість рецептом, як приготувати салат з червонокачанної капустою.

Салат простий, але вартий уваги. Такий салат наситить, але у вас залишиться приємне відчуття легкості в шлунку. У рецепті використовую мигдаль, який можна замінити іншими видами горіхів, наприклад, волоськими або пекан. Салат подаю відразу після приготування.

  • Сушена смородина - 1/3 склянки
  • Бальзамічний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Капуста червонокачанна - 0, 5 штуки
  • Тунець - 340 грам
  • Шалот - 1 штука
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Мигдаль - 0, 5 склянки (подрібнений)
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1
Викладіть сушену смородину в миску. У сотейнику або в мікрохвильовій печі нагрійте оцет, але не кип'ятіть, потім залийте ним смородину і залиште на 15 хвилин.
2
Вимийте капусту і наріжте дрібно. Наріжте тонко панчетту і цибулю-шалот.
3
Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть панчетту, обсмажуйте 5 хвилин, потім викладіть цибулю.
4
У миску викладіть капусту, смородину, панчетта і цибулю, перемішайте.
5
Зробіть заправку з оцту, в котором замачивали смородину, з утворився від смаження жиру, солі і чорного меленого перцю, перемішайте.
6
Заправте салат соусом і знову перемішайте, залиште на 10 хвилин, а при подачі прикрасьте обсмаженою мигдалем і дрібно нарубаної петрушкою.

Схожі рецепти