Салат «Тіффані» з виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Сучасні кулінарні книги рясніють різноманітними салатами до святкового столу. Але жоден з них не зрівняється з цим! Зараз я розповім вам, як при приготувати салат "тіффані" з виноградом!
Свою назву салат отримав за чудовий зовнішній вигляд, нагадує брошка відомого ювелірного бренду. І правда: салат виглядає дивовижно і здатний стати прикрасою будь-якого столу!
У доповненні до мого рецепту можете прикрасити салат зеленню петрушки. Невелика кількість зерен граната додасть салату яскравості і елегантності! Смачного!
- Куряча грудка - 1 штука (копчена або гриль)
- Виноград - 300 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сир - 200 грам
- Горіхи - 100 грам (суміш з мигдалю, фундука та волоських горіхів)
- Майонез - 1 Ст. Ложка
Відваріть яйця. Потім остудіть їх. Наріжте яйця соломкою. Курку наріжте брусочками. Викладіть курку в салатницю. Вона становитиме перший шар нашого салату. Змастіть курячу грудку майонезом.
Наступним шаром викладіть нарізані яйця. Для другого шару візьміть приблизно половину яєць. Викладіть їх поверх курки. Покрийте невеликою кількістю майонезу.
Натріть горіхи на тертці або подрібніть їх за допомогою блендера. Акуратно викладіть третім шаром.
Сир натріть на дрібній тертці. Викладіть половину сиру поверх горіхів. Повторіть всі верстви заново, завершуючи все сиром. Шар з сиру також необхідно змастити невеликою кількістю майонезу.
Виноград ретельно вимийте. Razrezhyte половинки. Розкладіть половинки винограду поверх всіх шарів (шкіркою вгору). Салат "тіффані" з виноградом готовий!