Салат «сюрприз»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Головною особливістю салату"Сюрприз" є його зовнішній вигляд. Інгредієнти можуть бути взяті будь-які, але головне не перевантажувати його, щоб салат зміг тримати форму і красиво виглядав. Мій варіант нижче.
Опис приготування:
На мій погляд, запропонований варіант набору інгредієнтів найоптимальніший. Продукти"не течуть" , що важливо при оформленні. Також відзначу, що чим дрібніше нарізка, тим краще буде триматися салат.
- Куряче філе - 150 грам
- Гриби мариновані - 3 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука (середнього розміру)
- Огірок - 1 штука (свіжий)
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний - 3-4 штук
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Сир - 40-50 грам (твердих сортів)
- Чорний перець - За смаком (мелений)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Відваріть куряче філе з лавровим листом і запашним перцем. Охолодіть в бульйоні.
Морква відваріть, прохолодний. За допомогою Овочечистка наріжте смуги з овоча.
Подібну маніпуляцію виконайте з огірком.
Візьміть салатник. Викладіть в нього: нарізане кубиком куряче філе, нарізані подрібніше мариновані гриби, нарізані кубиком огірок і моркву (то, що залишилося від нарізки смуг).
Заправте салат майонезом, сіллю і чорним перцем за смаком. Перемішайте.
Для подальшого оформлення салату необхідна квадратна форма. За допомогою неї викладіть салат на тарілку. Утрамбуйте злегка ложкою.
Зніміть форму, обмажте тонким шаром майонезу боки салату і обсипте натертим на дрібній тертці сиром.
Візьміть огіркові і морквяні смужки і покладіть один на одного.
Огірковими смугами оберніть на манер перев'язки подарунка стрічкою. Підготовлені смуги з огірка і моркви покладіть зверху, по діагоналі салату.
Кінці смуг з'єднайте в середині, щоб вийшов"бант" . Завершіть оформлення за допомогою смужок огірка і трояндочки з моркви.
Салат готовий до подачі. Смачного!