Салат «сюрприз»
(покроковий рецепт з фото)
Головною особливістю салату "сюрприз" є його зовнішній вигляд. Інгредієнти можуть бути взяті будь-які, але головне не перевантажувати його, щоб салат зміг тримати форму і красиво виглядав. Мій варіант нижче.
На мій погляд, запропонований варіант набору інгредієнтів найоптимальніший. Продукти "не течуть", що важливо при оформленні. Також відзначу, що чим дрібніше нарізка, тим краще буде триматися салат.
- Куряче філе - 150 грам
- Гриби мариновані - 3 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука (середнього розміру)
- Огірок - 1 штука (свіжий)
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний - 3-4 штук
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Сир - 40-50 грам (твердих сортів)
- Чорний перець - За смаком (мелений)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Відваріть куряче філе з лавровим листом і запашним перцем. Охолодіть в бульйоні.
Морква відваріть, прохолодний. За допомогою Овочечистка наріжте смуги з овоча.
Подібну маніпуляцію виконайте з огірком.
Візьміть салатник. Викладіть в нього: нарізане кубиком куряче філе, нарізані подрібніше мариновані гриби, нарізані кубиком огірок і моркву (то, що залишилося від нарізки смуг).
Заправте салат майонезом, сіллю і чорним перцем за смаком. Перемішайте.
Для подальшого оформлення салату необхідна квадратна форма. За допомогою неї викладіть салат на тарілку. Утрамбуйте злегка ложкою.
Зніміть форму, обмажте тонким шаром майонезу боки салату і обсипте натертим на дрібній тертці сиром.
Візьміть огіркові і морквяні смужки і покладіть один на одного.
Огірковими смугами оберніть на манер перев'язки подарунка стрічкою. Підготовлені смуги з огірка і моркви покладіть зверху, по діагоналі салату.
Кінці смуг з'єднайте в середині, щоб вийшов "бант" . Завершіть оформлення за допомогою смужок огірка і трояндочки з моркви.
Салат готовий до подачі. Смачного!