Салат «Fatuş»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Сьогодні ми зануримося в східну кухню. Не часто я це роблю, але всі продукти в холодильнику так і натякали мені спробувати щось нове і незвідане. Але виявилося, що смак навіть дуже знаком.
Опис приготування:
А все тому що ми будемо використовувати звичні овочі в рецепті. Тому обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати салат"фатуш" , який відноситься до ліванської і марокканської кухні. Його варіацій багато, так як історія страви довга. Я ж пропоную найближчий наших широт.
- Помідор - 200 грам
- Огірок - 200 грам
- Редис - 150 грам
- Болгарський перець - 150 грам
- Ріпчасту цибулю червоний - 100 грам
- Листя салату - 100 грам
- Петрушка - 7 грам
- М'ята - 5 грам
- Оливкова олія - 70 мілілітрів
- Лаваш, упаковка - 1 штука
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Лаваш нарвіть руками і трохи полийте олією. Обсмажте його на сковороді або запікайте в духовці при 200 градусів. Остудіть лаваш.
Помідори і огірок промийте і довільно наріжте.
Редис промийте, і наріжте його пластинками.
Перець також помийте. Видаліть з нього насіння, а потім м'якоть наріжте.
М'яту і петрушку промийте, а потім подрібніть.
Промиті листя салату нарвіть шматочками.
Лук чистої і Мельк nashinkuyte.
Займіться заправкою. Часник пропустіть через Часничниці. З'єднайте його з маслом, сіллю, соком лимона і перцем. Добре перемішайте складові.
Всі овочі з'єднайте в салатниці. Залийте їх заправкою, а зверху додайте лаваш. Салат готовий! приємною дегустації!