Рецепт Салат «Цезар» з куркою копченою фото

Салат «Цезар» з куркою копченою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Молочні продукти, Птах, Сир, Курка, Помідор, Сухарики, Курка копчена
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід
Салати, Салат Цезар

Пікантна варіація повсюдно улюбленої страви. Вишуканий, але нескладний рецепт салату "цезар" з копченою куркою прекрасно підійде як для ситного полудня на роботі, так і для романтичної вечері удвох!

"цезаря" з куркою сьогодні подають практично в будь-якому кафе, але, як правило, куряче м'ясо для цього салату відварюють, запікають на грилі або обсмажують в олії. І мало хто знає, що є ще простіший рецепт приготування салату "цезар" з куркою копченою - для тих, хто любить таку курочку, з легким ароматом димку, цей салат просто створений!

Єдине, від чого хочу застерегти - Цезар настільки простий, настільки "базовий" салат, що продукти для нього має сенс брати тільки найсвіжіші і кращої якості. Так що утримайтеся від придбання копченої курки сумнівного вигляду і кольору, запаяної в вакуумну упаковку. Краще не полінуйтеся дійти до ринку і придбати дійсно копчену курку, а не сурогат з рідким димом. Тільки в цьому випадку ваш "цезар" буде бездоганний.

  • Копчена курка - 250 грам
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Пармезан - 50 грам
  • Салат листовий - 100 грам
  • Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове - 2/3 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Помідори - 150 грам (опціонально)
салат
Батон звільнити від скоринки. Якщо хліб свіжий, нарвати м'якуш руками, якщо вчорашній - нарізати ножем на кубики. Викласти на деко, сбризнутьолією, трохи посолити і запекти в духовці до золотистого кольору. Остудити.
салат
Копчену курку нарізати або нарвати на шматочки.
салат
Натерти на тертці пармезан.
салат
Листя салат вимити, обсушити і нарвати руками на 2-4 частини кожен.
салат
Соус можна зробити з цілих яєць або тільки з жовтків. В першому випадку, опустіть їх в окріп на 1 хвилину.
салат
У другому - відокремте жовтки від білків.
салат
Зубчик часнику почистити і розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, лимонний сік і жовтки (яйця), збити. Продовжуючи збивати, поступово додати оливкове масло. В результаті має вийти досить однорідний соус світло-жовтого кольору.
салат
Полити соусом салатні листя і обережно перемішати.

Схожі рецепти