Рецепт Салат «Біла береза» фото

Салат «Біла береза»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Курка, Гриби, Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Салати

Свою назву салат отримав завдяки незвичайному оформленню. Виглядає дуже ефектно, красиво, а готується просто. Хороший варіант для свят. В составе - курочка, огірочки і майонез. Соковитий!

Якщо ви робите салат заздалегідь, то, закінчивши на сирному шарі, обов'язково оберніть його харчовою плівкою і приберіть в холодильник. Обертати плівкою обов'язково, в іншому випадку сир просто підсохне, ніж зіпсує підсумковий смак всього блюда. Прикраса салату (саму березу) раджу робити безпосередньо в день подачі страви до столу. Сподіваюся, що мій рецепт, як приготувати салат "біла береза ​​", вам сподобається!

  • Петрушка - За смаком (для оформлення)
  • Гриби - 300 грам (печериці; чим більшого розміру, тим краще)
  • Майонез - За смаком
  • Зелена цибуля - - За смаком (знадобиться і в салат, і для прикраси)
  • Мариновані огірки - 2 штуки (можна використовувати свіжі)
  • Оливки - 22-24 штук (двох кольорів)
  • Яйця - 5 штук (відварені в круту)
  • Сир - 200 грам
  • Куряча грудка - 300 грам (відварена)
салат
Гриби вибираємо побільше, так як при обсмажуванні вони зменшаться, та й в салаті такі "відчуваються", на мій погляд, краще. Наріжте їх ось такими пластинами.
салат
Розігрійте пательню з олією. Чи не вкидає в неї відразу всі гриби, інакше вони пустять сік і будуть варитися. Тому я викладаю їх таким чином, як на фото (в один шар) і обсмажую до золотистого. Потім викладаю з сковороди і замість них відправляю обсмажувати іншу "партію" . В процесі обсмажування гриби трохи підсолювати. Важливо: не пересушити гриби, вони повинні залишатися соковитими.
салат
Ось такими повинні стати грибочки після обсмажування. Окремо я відклала 12 штучок (пластинок) найкрасивіших. Гарячі гриби в салат можна, тому залишаємо їх поки, щоб охололи.
салат
Відварену курячу грудку я нарізаю кубиками і відразу викладаю першим шаром на тарілочку, в якій буду подавати салат.
салат
Змащую майонезом. У нього спочатку можна додати пару ложечок гірчиці, але це вже на ваш розсуд. Трохи перчу.
салат
Тепер викладаємо обсмажені печериці. Не забуваємо підсолювати шари салату.
салат
Нарізаємо оливки продовгуватими шматочками (приблизно на 6 частин кожну). Слідом - огірки, їх нарізаємо кубиками. Раджу не дрібнити.
салат
Оливки з огірками перемішайте і викладіть наступним шаром на тарілку. Також можна додавати каперси або оливки, начинені каперсами або лимоном.
салат
Тепер викладаємо подрібнений зелений лук.
салат
Яйця натираємо на дрібній (це важливо! ) тертці і викладаємо наступним шаром. Зверху поливаємо майонезом.
салат
Далі теж на дрібній (це теж важливо! ) тёрте подрібнюємо сир. Присипаємо їм салат.
салат
Для прикраси використовуємо майонез (його краще видавлювати з кондитерського або самого звичайного пакета), 12 відкладених раніше грибних пластинок, зелень (пучок петрушки), Зелена цибуля, а також трохи чорних оливок. Зелену цибулю нарізаємо дрібно (від основи до верхівки). Оливки розрізаємо спочатку на дві половинки, кожну з яких потім - тонкими смужками (з однієї половинки виходить приблизно чотири смужки).
салат
Майонезом малюємо стовбур і гілки берези. На "ствол" викладаємо смужки оливок.
салат
Для того, щоб цибульна "крона" берези трималася добре, можна спочатку поставити майонезні крапочки, а вже потім викладати подрібнену цибулю.
салат
Під березою можемо також поставити майонезні точки, а можемо намалювати майонезом зигзаги. Це також потрібно для того, щоб зелень добре трималася. У петрушки відокремте листочки. Акуратно викладаємо пластинки грибів і петрушку під дерево. Гриби я вкладаю між листочків петрушки. От і все, смачного!

Схожі рецепти