Російський квас
(покроковий рецепт з фото)
Любителям квасу присвячується! Цей напій незамінний в приготуванні окрошки, а також в вгамування спраги. Сьогодні я розповім вам, як приготувати російський квас швидко і просто.
Такий напій цінується з давніх часів. Квас виходить дуже смачним! Колір квасу залежить від кольору сухарів, тільки не пересушити їх, а то напій буде гірчити. В процесі бродіння можете додати трохи більше цукру, але не перестарайтеся, інакше він вийде міцним. Вживайте квас з холодником або просто у вигляді напою охолодженим. Смачного!
- Вода - 8 літрів
- Дріжджі - 60 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Житній хліб - 700 грам
- Ізюм - 50 грам
1
Хліб поріжте і підсушіть в духовці при 150 градусах до рум'яної скоринки.
2
Воду доведіть до кипіння, додайте цукор і хліб. Залиште до повного охолодження.
3
Візьміть 0, 5 склянки остиглого квасу і розчиніть в ньому дріжджі. Поверніть квас в каструлю і перемішайте.
4
Затягніть каструлю марлею і залиште бродити протягом 1, 5 діб.
5
Потім розлийте квас по банкам, додайте родзинки і відправте в холодильник на 1 добу.
6
Процідіть квас і пробуйте!