Рогалики з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить апетитну домашню випічку? Якщо вам до душі нескладні і апетитні рецептики, тоді сміливо беріть на замітку цей. Ароматна фруктова начинка в здобне тесті - чудова ідея для всіх!
Перед вами - покрокова детальна інструкція, як приготувати рогалики з яблуками і родзинками. У начинку для аромату додана кориця, але цей інгредієнт опціональний. В якості основи взято солодке дріжджове тісто. Якщо у вас мало часу, сміливо замініть його готовим листковим, буде теж дуже здорово. До чаю або в якості солодкого перекусу такі рогалики будуть в самий раз!
- Молоко - 170 мілілітрів
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки(+ в начинку до смаку)
- Яйце - 4 штуки(3 в тісто, 1 для змазування)
- Вершкове масло - 120 грам
- Борошно - 600 грам (приблизно)
- Сіль - 1 щіпка
- Яблуко - 3 штуки
- Ізюм і кориця - За смаком
1. Для початку потрібно зайнятися тестом. Молоко трохи прогрійте, розчиніть в ньому дріжджі і цукор. Додайте збиті яйця, розтоплене вершкове масло. Після невеликими порціями всипати просіяне з сіллю борошно і замішують тісто. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплі підходити на годинку-півтори.
2. Готове тісто розкачати тонко в кола, розділивши попередньо шматок навпіл. Розріжте ось таким чином на 8 однакових частин.
3. Для начинки очистіть яблука і наріжте дрібними кубиками. Додайте трохи цукру за смаком, корицю і родзинки. Ретельно перемішайте.
4. На край кожного шматочка тіста викладіть яблучну начинку.
5. І акуратно згорніть рогалик. Змастіть верх збитим яйцем і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на півгодини. Як тільки зарум'янилися - рогалики готові.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!