Різдвяний паску
(покроковий рецепт з фото)
У нас прийнято готувати паски на Великдень, а ось французи аналогічне блюдо готують на Різдво. І додають в нього свої родзинки, роблять різдвяний паску по-особливому смачним.
Смачний святковий десерт з Франції. Підготуйте опару - розітріть дріжджі з цукром, залийте їх теплим молоком, додайте склянку борошна, ретельно розмішайте і залиште в теплому місці на 2-3 годину. Додайте в тісто жовтки, цукор, ще склянку борошна, апельсиновий лікер, ваніль, цедру апельсина і ретельно вимішайте. Потім додайте розм'якшене масло, щіпку солі, родзинки і цукати, скачайте його куля і залиште хвилин на 40-50 підійти. Розкладіть тісто за формами, дайте трохи піднятися, потім зробіть зверху невеликий надріз у вигляді хреста і покладіть в нього шматочок вершкового масла. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин, потім зменшите температуру до 180 і печіть ще 35 хвилин. Готові паски остудіть, вийміть з форми і подавайте до столу. Приємного чаювання!
- Цукор - 250 грам
- Цукати і родзинки - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сухі дріжджі - 15 грам
- Апельсиновий лікер - 50 мілілітрів
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Апельсин (Cedra) - 1 штука
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Паличка ванілі - 1 штука
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка