Рецепт Різдвяний паску фото

Різдвяний паску
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

У нас прийнято готувати паски на Великдень, а ось французи аналогічне блюдо готують на Різдво. І додають в нього свої родзинки, роблять різдвяний паску по-особливому смачним.

Опис приготування:

Смачний святковий десерт з Франції. Підготуйте опару - розітріть дріжджі з цукром, залийте їх теплим молоком, додайте склянку борошна, ретельно розмішайте і залиште в теплому місці на 2-3 годину. Додайте в тісто жовтки, цукор, ще склянку борошна, апельсиновий лікер, ваніль, цедру апельсина і ретельно вимішайте. Потім додайте розм'якшене масло, щіпку солі, родзинки і цукати, скачайте його куля і залиште хвилин на 40-50 підійти. Розкладіть тісто за формами, дайте трохи піднятися, потім зробіть зверху невеликий надріз у вигляді хреста і покладіть в нього шматочок вершкового масла. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин, потім зменшите температуру до 180 і печіть ще 35 хвилин. Готові паски остудіть, вийміть з форми і подавайте до столу. Приємного чаювання!

  • Цукор - 250 грам
  • Цукати і родзинки - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сухі дріжджі - 15 грам
  • Апельсиновий лікер - 50 мілілітрів
  • Коньяк - 50 мілілітрів
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Апельсин (Cedra) - 1 штука
  • Яєчний жовток - 3 штуки
  • Паличка ванілі - 1 штука
  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
різдвяний паску - фото крок 1
Напередодні приготування замочіть цукати і родзинки в коньяку. Дріжджі розітріть з ложкою цукру.
різдвяний паску - фото крок 2
Залийте їх теплим молоком, додайте склянку борошна, ретельно розмішайте і залиште в теплому місці на 2-3 годину.
різдвяний паску - фото крок 3
Додайте в тісто жовтки, цукор, ще склянку борошна, апельсиновий лікер, ваніль, цедру апельсина і ретельно вимішайте. Потім додайте розм'якшене масло і щіпку солі. Додайте в тісто родзинки і цукати, скачайте його куля і залиште хвилин на 40-50 підійти. При цьому накрийте ємність кришкою або харчовою плівкою.
різдвяний паску - фото крок 4
Потім розділіть тісто на частини і розкладіть по формах. Духовку розігрійте до 200 градусів.
різдвяний паску - фото крок 5
Перед тим як ставити паски в духовку, зробіть зверху невеликий надріз у вигляді хреста і покладіть в нього шматочок вершкового масла. Випікайте протягом 10 хвилин при 200 градусах, потім зменшите температуру до 180 і печіть ще 35 хвилин. Щоб скоринка не згоріла, коли вона підрум'яниться, її можна накрити шматочком фольги. Готові паски остудіть, вийміть з форми і подавайте до столу.

Схожі рецепти